Til en samling militærfamilier som hadde møtt opp til grilling ved Det hvite hus, sa Biden at han var sikker på at USA vil komme seg gjennom det han beskriver som en vanskelig tid.

– Økonomien vokser, men ikke uten smerte. Friheten er under angrep, både her og utenlands, sa Biden.

– De siste dagene har det kommet grunner til å tro at dette landet går i feil retning, at friheten har blitt redusert, at rettigheter vi trodde var beskyttet ikke er det lenger, la han til.

Presidenten refererte til en rekke avgjørelser i landets høyesterett, som blant annet skrotet den grunnlovsfestede retten til fri abort etter nesten 50 år, utvidet folks rett til å bære våpen offentlig og begrenset regjeringens muligheter til å kjempe mot klimaendringene.

– Jeg vet at det kan være utmattende og urovekkende, men i kveld vil jeg at dere skal vite at vi kommer til å komme oss gjennom alt sammen, sa Biden.

Biden omtalte kort skytingen i Chicago-forstaden Highland Park, der minst seks personer ble drept. I en uttalelse tidligere på dagen sa han at han var sjokkert og lovet å kjempe mot den han kaller våpenvold-epidemien i USA.

Ifølge Gun Violence Archive har det vært minst 309 masseskytinger i USA siden årsskiftet.