* Ukraina er i samtaler med Tyrkia og FN om sikkerhetsgarantier for skip som frakter korn til eksportmarkeder fra ukrainske havner. Det sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ifølge Reuters.

Ukraina, som er blant verdens største korneksportører, sier at Russland blokkerer ukrainske fraktskip. Ifølge Zelenskyj er det for øyeblikket 22 millioner tonn korn som er blokkert, mens det ventes ytterligere 60 millioner tonn når avlingene blir høstet. Russland hevder de ikke blokkerer skipene.

* Phan Thị Kim Phúc, kjent som jenta på det berømte napalm-bildet fra Vietnam-krigen i 1972, hjalp 236 flyktninger fra Ukraina-krigen til Canada mandag. Flyktningene, hovedsakelig kvinner og barn fra hele Ukraina, er blant tusenvis av ukrainere som Canada har gitt humanitære visum i kjølvannet av Russlands invasjon.

Millioner av ukrainere har flyktet siden russernes angrep 24. februar, og nesten 5,5 millioner har registrert seg hos humanitære organisasjoner i Europa, ifølge FN.

* Ukraina ber verdenssamfunnet om hjelp til gjenoppbygging og anslår at det vil koste 7.400 milliarder kroner.

– Gjenoppbygging av Ukraina er det viktigste bidraget til støtte for fred i verden, sa president Volodymyr Zelenskyj, som deltok på et giverlandsmøte via videolink fra Kyiv. Han omtalte planen for gjenoppbygging som «det mest ambisiøse prosjektet i vår tid» og understreket også at det er «en felles oppgave for hele den demokratiske verden».