Kjøtt som var infisert av munn- og klovsyke ble trolig smuglet fra Østen til Storbritannia, og blir etterforsket som den mest sannsynlige kilden til utbruddet av dyreepidemien i februar. Kjøttet skal ha blitt servert på en ikke navngitt kinesisk restaurant nordøst i England. Avfall skal deretter ha blitt benyttet som grisefor i Heddon-on-the-Wall i Northumberland.

Slik fremstiller The Times hovedteorien i tirsdagens utgave av avisen. Teorien kommer fram av en offisiell rapport som den britiske landbruksministeren Nick Brown skal legge fram for Underhuset tirsdag.

Rapporten, som gjennomgår mulige årsaker til utbruddet av munn- og klovsyke, slår også fast at den store spredningen av epidemien skyldes at sykdommen lå latent i sauer i to til tre uker før det første tilfellet ble bekreftet. De første sykdomsutbruddene ble påvist på griser som tilhørte bonden Ronnie Waugh i Heddon-on-the-Wall da de ble sendt til et slakteri i Essex.

The Times skriver at regjeringen med denne rapporten forsøker å vise at den er i ferd med å få kontroll på epidemien. Massebegravelser av dyr startet mandag, ved at soldater lempet 7500 sauer i en massegrav i Cumbria.

Landbruksminister Brown vil overfor de folkevalgte påpeke at epidemien ikke ville ha startet dersom griseskyllene hadde blitt kokt til 100 grader celsius. En så høy temperatur ville ha drept munn- og klovsykeviruset. Myndighetene vil nå innføre strenge restriksjoner på hvem som får lov til å bruke matavfall til grisefôr i Storbritannia, melder The Times.