Slik det nå ser ut ryker han ut av Stortinget, etter at Fremskrittspartiet går tilbake både i Nord-Trøndelag og på landsbasis.

- Alt tyder nå på at vi ikke får utjevningsmandat. Men like sikkert som det er at alt nå tyder på at Frp vil være et regjeringsparti førti år etter at det ble til, sier Eriksson.

Det la en tydelig demper på feiringen på partiets valgvake i Nord-Trøndelag, ved Verdal hotell, da det relativt tidlig ble klart at ble klart at verdalingen så ut til å ryke ut av Stortinget.

- Valget handler om mye mer enn en person. Drivkraften min er å få gjennomslag for Frps politikk, og få endret samfunnet slik at våre visjoner når frem. Der er vi nå. Det er mye viktigere enn om Robert Eriksson kommer på Stortinget, sier Eriksson.

Verdalingen viser til at mange tusen nordtrøndere stemte på partiet.

- Det er fortsatt mange tusen som tror på oss i Nord_Trøndelag. 13 prosent av de som har stemt har støttet oss. Og det er sikert mange velger som synes det er surt at et parti som får under ti prosent av stemmene kommer inn på Stortinget, men slik er valgloven, sier Eriksson.

Han sier han er mer motivert enn noen gang etter det gode resultatet på landsbasis. Nå er målet er å komme sterkt tilbake i Nord-Trøndelag om fire år.

- Du har ikke villet sagt så mye om plan B, hva tenker du nå?

- Nå skal det først forhandles om en politisk plattform, deretter om en fordeling av departementer. Så skal partilederne bli enige om statsråder og posisjoner. Er det en ting jeg har full tillitt til så er det at vår partileder Siv Jensen skal håndtere det bra, sier Eriksson, som innrømmer at det med partiet i regjering er mange posisjoner som skal fordeles, både statsrådposter, statssekretærer og rådgiverstillinger.