- Kampen om det siste distriktsmandatet i Sør-Trøndelag står mellom flere partier, der iblant Senterpartiet og Fremskrittspartiet. Der tror jeg ikke vi har en sjanse. Jeg satser på at SV får utjevningsmandatet i Sør-Trøndelag, sier Valen til adressa.no like etter midnatt.

Han forlot nylig Sør-Trøndelag SVs valgvake på Britannia hotell i Trondheim.

Sliten

- Nå må jeg hjem å sove. Jeg er sliten etter en lang valgkamp. Hadde jeg ikke vært det, hadde jeg gjort en dårlig jobb, sier han.

Valen anser det nå som sikkert at SV havner over sperregrensen. De ferskeste resultatene viser at partiet har 4,1 prosents oppslutning nasjonalt. Det gir til sammen 7 distriktsmandater på tinget.

- Det er utrolig viktig at vi kommer over sperregrensen. Jeg er lettet. Nå er vi sikret en sterk kraft til venstre for Arbeiderpartiet i norsk politikk, påpeker han.

Sterke tradisjoner

Valen ville like før midnatt ikke si noe om han har tro på fortsatt stortingsplass.

- Det er helt bingo hvem som får det siste utjevningsmandatet i Sør-Trøndelag. Jeg håper å våkne opp til en gladnyhet i morgen tidlig. Ikke først og fremst for meg personlig, men for partiet. Det er viktig at SV er representert fra Sør-Trøndelag, sier han.

Valen sikter til at partiet i sin tid ble stiftet i Trondheim, og at SV har sterke tradisjoner i Sør-Trøndelag.

Partiene som havner over sperregrensen på 4 prosent kjemper om til sammen 19 utjevningsmandater. Det er et utjevningsmandat per fylke, og i Sør-Trøndelag har flere partier mulighet til å sikre seg denne stortingsplassen.