Den døde jenta ble gravd fram fra ruinene av en sammenrast bygning søndag, dagen etter at en rakett traff en forstad til byen, som ligger øst i Ukraina, men mange mil vest for frontlinjen.

Fem sårede barn er innlagt på sykehus, blant dem tre gutter som er kritisk skadd, ifølge ukrainske myndigheter.

Jenta som ble drept, hadde akkurat fylt to år, opplyser Serhij Lysak, guvernør i fylket Dnipropetrovsk. Han sier også at angrepet ødela to bygninger og ti private hjem, en butikk og en gassrørledning.

En video viser en toetasjes bygning som er fullstendig ødelagt.

Evakueringer i Russland

Angrepet kom på tampen av en uke med gjentatte russiske angrep mot ukrainske byer. Luftangrepene er trappet kraftig opp samtidig som russere på den andre siden av grensen er blitt bedt om å evakuere som følge av en stadig strøm av granatangrep mot russiske byer og landsbyer i Belgorod, like ved den ukrainske grensen.

Russland anklager Ukraina for angrepene, mens Ukraina peker på russiske grupper som ønsker å bli kvitt Vladimir Putin, og som støtter Ukraina i krigen.

I Ukraina er mange av de russiske rakettene og dronene blitt skutt ned av ukrainsk luftvern, men søndag innrømmet en talsmann for luftforsvaret at en militær flyplass sentralt i Ukraina, ble truffet.

To raketter rammet flyplass

Flyplassen ligger ved byen Kropyvnytskyj og ble angrepet med seks raketter og fem angrepsdroner, opplyser luftforsvarets talsmann Jurij Ignat søndag.

– Dessverre ble ikke alle ødelagt. Fire av de seks ble ødelagt av luftvernet, og to rammet flybasen ved Kropyvnytskyj, sier han, men uten å oppgi hva slags skader angrepet førte til.

Samme dag meldte forsvarsdepartementet i Moskva at Russland har ødelagt ukrainske krigsfly og våpenlagre i angrep mot ukrainske flyplasser, men uten å gi flere opplysninger.

– Over 500 barn drept

President Volodymyr Zelenskyj fordømmer angrepet mot boligstrøket i Dnipro, der toåringen ble drept. Han sier at over 500 barn nå er drept i krigen.

– Russiske våpen og hat, som fortsetter å ta og ødelegge livene til ukrainske barn hver eneste dag, har drept hundrevis siden invasjonen. Mange av dem kunne blitt berømte forskere, kunstnere, idrettsstjerner som hadde bidratt til Ukrainas historie, sier Zelenskyj.

– Vi må holde ut og vinne denne krigen. Hele Ukraina, hele vårt folk og alle våre barn må slippe russisk terror, sa presidenten.

Hysj-budskap til soldater

Russland gjennomførte søndag nye angrep mot en rekke ukrainske mål, blant annet i hovedstaden Kyiv.

Zelenskyj har sagt at landet er klar til å starte en større motoffensiv mot russiske okkupasjonsstyrker, men det har ennå ikke kommet noen formell kunngjøring om at offensiven er i gang.

I en video som ble publisert på Telegram søndag, ber den ukrainske hæren tilsynelatende soldatene om å forholde seg rolig, samtidig som den melder at det ikke kommer noen kunngjøring om at offensiven har begynt.

– Planer elsker taushet. Begynnelsen kommer ikke til å bli kunngjort, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar med fingeren over munnen i et hysj-tegn.