Partileder, lege og rockemusiker Dominic Wlazny sier partiet motiveres av at de har fått stor støtte, selv om de ikke har oppnådd målet om å øke medlemstallet fra 1300 til 20.000.

– Vi har fortsatt oppfylt mer enn halvparten av innsamlingsmålet vårt. Glasset er så å si halvfullt, og det helles stadig vekk på mer, sier Wlazny.

Ølpartiet er et venstreorientert, men satirisk parti, og fikk bare 0,1 prosent av stemmene ved sist parlamentsvalg i 2019. Da Wlazny stilte til presidentvalget i 2022, ble han imidlertid den tredje mest populære kandidaten med 8,3 prosent av stemmene, og meningsmålingene viser at partiet nå ligger mellom 5 og 7 prosent. Sperregrensen i Østerrike er som i Norge 4 prosent.

Blant andre partier fryktes det at Ølpartiet skal stjele velgerne på venstresiden i en tid der ytre høyre-partiet FPÖ ligger an til å bli størst. Parlamentsvalget skal trolig avholdes i september.

Ølpartiet har tidligere stilt på en god blanding av seriøse og useriøse saker. De vil ha bedre helsevesen, men har også foreslått ølfontener i Wien og vært sterkt kritiske til den fruktige, men ølbaserte Radler. Foran årets valg forsøker imidlertid partiet å framstå mer seriøse.