Aquarius, som driftes av hjelpeorganisasjonene SOS Mediterranee og Leger Uten Grenser, la til kai i Palermo på Sicilia fredag.

Les også:  Vil vurdere alle tiltak for å stoppe båtflyktninger

Om bord var det 606 mennesker, blant dem 241 mindreårige – de fleste av dem enslige fra afrikanske land sør for Sahara, opplyser hjelpearbeiderne.

Det er en av de største ankomstene siden Italia inngikk en avtale med libyske grupper om å begrense menneskesmuglingen. Tre uker med kamper rundt byen Sabratha har destabilisert militsene som lovet å begrense flukten over Middelhavet.

foto
Organisasjonen SOS Mediterranee antar at de over 600 kom fra rundt 15 ulike land, deriblant Benin, Eritrea, Etiopia, Nigeria, Syria, Somalia og Jemen. Foto: ANSA via AP / NTB scanpix

De 606 menneskene som ankom Italia fredag, ble berget i sju ulike aksjoner over en periode på 36 timer.

– De mange redningsoperasjonene utført av Aquarius de siste dagene, på et stort geografisk område, viser at den humanitære krisen fortsatt pågår, eller at den til og med forverres i det sentrale Middelhavet, uttaler SOS Mediterranee.

Les også: Europeiske ministere møttes om båtflyktninger

Tallet på båtflyktninger over Middelhavet falt dramatisk i sommer, men økte fra 3.914 i august til 6.288 i september. Men tallet for september er fortsatt bare en tredel av antallet i samme måned i fjor.

foto
De 606 menneskene som ankom Italia fredag, ble berget i sju ulike aksjoner over en periode på 36 timer. Foto: ANSA via AP / NTB scanpi

Blant kvinnene som ble hentet opp av gummibåter og brakt om bord i Aquarius, var elleve gravide, to av dem i niende måned. Flyktningene og migrantene seilte ut i båter fra Libya med kurs fra Italia. Organisasjonen antar at de over 600 kom fra rundt 15 ulike land, deriblant Benin, Eritrea, Etiopia, Nigeria, Syria, Somalia og Jemen.