Takketalen var alvorlig og forsonende. Barack Obama sa til og med at han vil sette seg ned med Mitt Romney de kommende ukene for å diskutere hva som kan gjøres for å få fart på landet. Han takket alle som hadde deltatt i valget, uansett hvem de hadde stemt på.

- Jeg og guvernør Romney slåss hardt, men bare fordi vi elsker landet vårt så høyt, sa presidenten og roste Romney for hans tjeneste i det offentlige.

- Har det beste foran oss

Obama snakker fortsatt om håp, men understreket at det ikke handlet om en slags ønsketenkning, men en trassig vilje til å arbeide hardt for noe bedre.

- Amerika vi har det beste foran oss, sa Obama til stor applaus.

Han takket familien og kåret valgkampteamet til det beste noensinne.

Presidenten understreket at meninger skal brytes i et demokrati, men at man kan være enig om en del felles mål for landet: Å gi barna de beste skolene de kan få, å være en global leder og teknologi og oppdagelser, å ikke være tynget av gjeld, og ikke ligge under for trusselen om klimaendring.

- Skal bygge fred

- Vi vil alle overlevere et land som er trygt, sa Obama. Samtidig som USA har det sterkeste militæret i verden, skal det også ha selvtillit til å bygge fred, mente Obama. Han ønsket et medfølende, tolerant og lidenskapelig Amerika.

- Øknomien er i bedring, et tiår med krig er over, sa presdienten som sa han hadde lært så mye av møtet i valgkampen at han går tilbake til Det hvite hus mer inspirert og besluttsom enn noen gang. - Dere stemte for handling, sa presidenten.

I appellen på slutten var han blank i øynene og rørt da han gikk bort til døtrene Malia og Sasha og ga dem en klem.