Det er første gang en stortingspolitiker fra et regjeringsparti sier følgende:

- Presidenten må vurdere sin stilling av hensyn til Stortinget sitt omdømme og folkets tillit, sier Sivert Bjørnstad (Frp).

- Vi må bøte på noe av den skaden som har skjedd. Byggeskandalen er like stor fortsatt og den blir ikke mindre selv om han går, men tillitskrisen kan vi gjøre noe med. Jeg tror folk forventer at denne saken får politiske konsekvenser, sier Bjørnstad.

foto
Sivert Bjørnstad (Frp) Foto: Terje Visnes, adressa

Les kommentaren: Nå er det nok, Thommessen

Hull i forklaringene

Han sitter i finanskomiteen, og onsdag måtte stortingspresidenten stå skolerett for dem.

- Du ble ikke beroliget av det som kom frem i dag?

- Nei, det er for mange hull i forklaringene. Dette handler om summen av alt som har skjedd. Jeg tror det er vanskelig for folk flest å forstå hvorfor man ikke har fulgt opp riksrevisjonen sin kritikk. De 500 millionene som kom i overskridelser nå sist, kommer på toppen av det hele, sier Bjørnstad.

Han vil også legge til:

- Dette handler ikke om person eller parti eller politikk. Det handler om at hans rolle som øverste leder, sier Bjørnstad.

foto
Marit Arnstad (Sp) Foto: jens petter søraa

Sp: - Bra, Sivert

Byggeskandalen har bare vokst og vokst – og det som skulle være oppussing til 70 millioner kroner for har vokst til 2,3 milliarder kroner. For to uker siden gikk stortingsdirektør Ida Børresen av som følge av skandalen.

Senterpartiet har allerede fremmet et mistillitsforslag i fjor vår og stemt for en annen presidentkandidat.

- Så vi har tydelig vist hva vi mener i denne saken. Det som er viktig nå, er at Frp og Høyre som parti må vurdere om de fortsatt har tillit til stortingspresidenten etter det siste som har skjedd. Det er de som avgjør, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp), som også var med på onsdagens møte.

- Er det modig av Bjørnstad å ta ordet først på den måten han gjør nå?

- Jeg tenker at det er bra at han sier det han sier, og jeg håper det også betyr at flere i hans parti blir beveget i den retning, sier Arnstad.

Les også: - Prosjektet er fortsatt ute av kontroll