Rett etter 01.00 gikk Linda Hofstad Helleland ut av valgvaken på Prinsen hotell. Selv om kvelden og dagen hadde vært lang, var den enda ung for Klæbyggen.

- Vi kan ikke legge oss nå. Vi har fått en borgerlig regjering, og statsminister fra Høyre. Det har ikke skjedd på 23 år, så det er grunn til å feire, sier Helleland til Adressa.no.

Kveldens bredeste smil

Høyres valgvake var egentlig en jubelvake fra start til mål. Men da Jens Stoltenberg sa han søkte avskjed fra sin regjering etter avslutningen av statsbudsjettet nådde jubelen nye høyder på Prinsen hotell. Og enda høyere og mer rungende var den da Erna Solberg viste seg på skjermen rett før 23.30.

Helleland knyttet nevene og viste frem kveldens bredeste smil, andre kastet seg rundt halsen på hverandre, og hos enkelte kom også tårene. Halvannen time senere ble ballongene pakket ned, og bordene ryddet. Festen fortsatte på et annet utested for få, men ivrige Høyre-politikere.

- Hva tenker du om fremtiden nå?

- Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med andre ting på Stortinget, og gjennomføre det som regjeringen foreslår. Det gleder jeg meg til, sier Helleland.

- Gleder meg til jobb

- Hva med en statsrådpost?

- Det har jeg ingen kommentar til. Men jeg gleder meg til å komme på jobb sammen med Frank (Jenssen) og de andre for å gjennomføre en god Høyre-politikk, smiler hun.

Av mange saker hun brenner for er opphevelse av proffbokseforbudet av det første hun vil jobbe for.

- Nå skal idretten selv få bestemme. Vi mener det ikke er rett at politikerne skal bestemme det. Så vi håper å se Cecilia Brækhus bokse i Norge med det første, sier Helleland.

Usikkert for Aarbergsbotten

Etter mye frem og tilbake om det ble to eller tre fra Sør-Trøndelag lå det sent i natt an til at tredjekandidat Torhild Aarbergsbotten ikke kommer inn. Det tok hun med fatning.

- Det ble mer spennende på slutten enn det jeg håpet på, men det viktigste er at vi vant valget, og det blir ny regjering, sier Aarbergsbotten, som klokka 01.30 håpet det beste.