I den intense valgkampen i 2008 benytter kandidatene McCain og Barack Obama et hvert verbalt feilsteg til å kritisere eller latterliggjøre motstanderen.

Glemte antall hus

Tidligere har McCain fått passet påskrevet da han ikke husker hvor mange hus han eide. Obama har blitt beskyldt for å ville innføre seksualundervisning for barnehagebarn.

Tapende presidentkandidat i 2000, Al Gore, har blitt kritisert og latterliggjort flere ganger etter at han kom i skade for å antyde at han hadde vært med å legge til rette for internett. Uttalelsen ble vridd til at Gore mente han hadde funnet opp internett og presidentkandidaten ble gjort til latter. Siden har han vunnet Nobels fredspris for sitt arbeid for å bevisstgjøring rundt global oppvarming.

Fant opp BlackBerry?

Tirsdag kom Douglas Holtz-Eakin i McCain-kampanjen på samme måte til skade for å antyde ovenfor journalister at McCain hadde funnet opp smarttelefonen Blackberry.

- Dere ser på mirakelet John McCain hjalp til å skape, sa han ifølge Yahoo.News.

Holtz-Eakin mente egentlig at McCain som senator for Arizona hadde tatt flere viktige valg i forhold til telekommunikasjonsindustrien på en måte som var fordelaktig for utviklingen av et produkt som f. eks en BlackBerry.

Ifølge Yahoo.news prøvde han raskt å avfeie det første utsagnet som en spøk. Da var det for sent. Siden har nyheten om McCains oppfinneregenskaper har gått sin gang på nettet.

Dummeste denne uken

At McCain tidligere har uttalt at han ikke kan bruke PC, eller sende e-mail som er en av hovedfunksjonene på en Blackberry-telefon, gjør at skadefroen brer seg blant teknologiinteresserte. Så også i Obama-leiren.

Talsmann Bill Burton fyrte av følgende salve til svar:

- Dersom John McCain ikke hadde hevdet at økonomien vår er fundamentalt sterk på dagen for vår største finansielle krise noensinne så ville uttalelsen om oppfinnelsen av BlackBerry ha vært det dummeste han hadde sagt denne uken.

Foto: J.P. Moczulski
Den republikanske presidentkandidaten John McCain får nå svi for en kampanjeansatts klønete uttalelser om senatorens oppfinneregenskaper. Foto: Carlos Osorio