De endelige resultatene fra bydelene i Trondheim er tirsdag morgen klare.

I kartet kan du klikke på hver valgkrets i Trondheim og få opp resultatene. Du kan også flytte kartet over til hvilken som helst annen kommune i hele landet, og se hvordan din valgkrets stemte.

Grønn bølge på Lademoen

I alle de 39 valgkretsene var det Arbeiderpartiet som ble største parti. Valgkretser hvor Ap gjorde et meget godt valg var Åsheim, Romolslia, Kolstad og Flatåsen hvor det var over 50 prosent av stemmene som gikk til ordførerpartiet.

Høyre ble i all hovedsak nest største parti, men på Lademoen var det en grønn bølge under årets valg. Her fikk Miljøpartiet de Grønne hele 20,0 prosent av stemmene.

Singsaker var valgkretsen hvor Høyre hadde minst margin opp til Arbeiderpartiet. Her fikk Ap 27,8 prosent av stemmene, og Høyre fikk 25,7 prosent av stemmene.

Slik stemte valgkretsene i Trondheim:

Blussuvoll

Arbeiderpartiet stakk av med flest stemmer, og fikk en oppslutning på 34,2 prosent. Det er to prosentpoeng opp fra forrige kommunevalg.

Høyre gikk kraftig tilbake med 9,7 prosentpoeng her, og endte til slutt opp med 24,8 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Blussuvoll

Bratsberg

På Bratsberg er Arbeiderpartiet størst med 33,9 prosent av stemmene. Høyre er nest største parti med 21,6 prosent. Partiet har imidlertid gått tilbake i bydelen, det samme har Frp.

Se hele resultatet for Bratsberg

Breidablikk

Her har Arbeiderpartiet virkelig festet grepet. Med 47,1 prosent av stemmene, har partiet fosset frem 5,5 prosentpoeng i bydelen. Høyre er 7,2 prosentpoeng tilbake, og fikk 21,2 prosent.

Miljøpartiet De Grønne, som fikk et godt valg samlet i Trondheim kommune med 7,7 prosent av stemmene, gjør det på langt nær like bra på Breidablikk. Her får partiet kun 1,9 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Breidablikk

Brundalen

Arbeiderpartiet er klart størst i Brundalen, og fikk til slutt 45,5 prosent av stemmene i bydelen. Det er en fremgang på 3,1 prosentpoeng fra forrige valg.

Høyre går tilbake 8,7 prosentpoeng til 19,9 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne er tredje største parti med 6,6 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Brundalen

Byåsen

Byåsen er ett av få steder i Trondheim hvor Arbeiderpartiet faktisk går tilbake sammenlignet med forrige valg. Til tross for en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng, er partiet imidlertid fortsatt størst, med 38,9 prosent.

Høyre har nemlig gått enda mer tilbake med 5,5 prosentpoeng, og står med 24,2 prosent av stemmene. Miljøpartiet går mest frem med 4,5 prosentpoeng, til 6,6 prosent.

Se hele resultatet for Byåsen

Charlottenlund

Arbeiderpartiet har en fremgang på 1,4 prosentpoeng på Charlottenklund, og fikk totalt 44,5 prosent av stemmene.

Som i så mange andre valgkretser går Høyre kraftig tilbake og havner på 23,8 prosent.

Se hele resultatet for Charlottenlund

Eberg

Også på Eberg er Arbeiderpartiet det klart mest populære partiet, med 40,4 prosent av stemmene. Høyre går 5,8 prosent tilbake, og får 21,1 prosent av stemmene.

Her er SV tredje største parti med 6,9 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Eberg

Elgeseter/Øya

Her har Miljøpartiet De Grønne virkelig fått fotfeste siden forrige valg. Også ved forrige kommunevalg gjorde partiet et godt valg sammenlignet med resten av Trondheim. Når har partiet imidlertid fosset frem med seks prosentpoeng, og får en oppslutning på 11,6 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet er fortsatt størst med 32,1 prosent, men går tilbake med 3,5 prosentpoeng. Tilbakegangen er større enn Høyres, som går tilbake 2,2 prosentpoeng til 19,1 prosent.

Se hele resultatet for Elgeseter/Øya

Flatåsen

På Flatåsen er velgerne trofaste mot Arbeiderpartiet. Over halvparten av beboerne på Flatåsen, nærmere bestemt 51,8 prosent, stemte på partiet. Høyre går betydelig tilbake, men er nest største parti med 16,9 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Flatåsen

Hallset

Arbeiderpartiet dominerer også Hallset, med 47,3 prosent av stemmene. Partiet har hatt en fremgang på 6,6 prosentpoeng, like mye som Høyre går tilbake i bydelen.

Se hele resultatet for Hallset

Hoeggen

Største parti i bydelen Hoeggen er Arbeiderpartiet med 43,1 prosent. Høyre er nest størst med 18,1 prosent av stemmene, men faller 6,6 prosent fra forrige valg.

Miljøpartiet de Grønne har gått frem 4,8 prosentpoeng her, og blir tredje største parti med 6,6 prosent av stemmene.

Se hele resultatet fra Hoeggen

Ila

En veldig sterk bydel for Miljøpartiet De Grønne, som fosser frem med åtte prosentpoeng og får tolv prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet er fortsatt størst med 35,2 prosent av stemmene.

Se hele resultatet fra Ila

Midtbyen

Om Miljøpartiet De Grønne gjorde det godt i Ila, var fremgangen enda større i Midtbyen. Her får partiet 14,5 prosent av stemmene, opp 8,8 prosentpoeng siden forrige kommunevalg.

Også her er imidlertid Arbeiderpartiet størst, med 30,5 prosent av stemmene. Høyre går tilbake 7,4 prosentpoeng og plasserer seg mellom de to partiene med 18,5 prosent.

Se hele resultatet for Midtbyen

Kolstad

Nok en bydel hvor Arbeiderpartiet står umåtelig sterkt. Også her stemmer over halvparten av velgerne på partiet, og resultatet på 52,2 prosent er 1,1 prosentpoeng bedre enn ved forrige kommunevalg.

Både Høyre og Frp går tilbake med rundt fem prosentpoeng hver.

Se hele resultatet for Kolstad

Lade

Folk flest på Lade stemte på Arbeiderpartiet, noe som gir partiet et resultat på 41,7 prosent i bydelen.

Høyre går tilbae 7,6 prosentpoeng til 19,2 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne går frem fem prosentpoeng til 7,8 prosent.

Se hele resultatet for Lade

Lademoen

Dette er Miljøpartiet De Grønnes sterkeste valgkrets. Faktisk stemte hver femte beboer på Lademoen på partiet, som får en oppslutning på 20 prosent. Det er 6,9 prosent sterkere enn ved forrige valg.

Arbeiderpartiet er størst med 28,9 prosent av stemmene, men partiet faller kraftig her, og er tilbake 4,7 prosentpoeng fra valget i 2011.

Se hele resultatet for Lademoen

Møllenberg

Høyre, som var bydelens største parti ved forrige valg, ble ved dette valget kraftig forbigått av Arbeiderpartiet. Med en oppslutning på 22,7 prosent, får Høyre et resultat som er hele 9,5 prosentpoeng dårligere enn ved forrige valg.

Arbeiderpartiet har på samme tid gått frem 1,5 prosentpoeng, og er største parti med 31,3 prosent.

Miljøpartiet De Grønne gjør det bra i bydelen, og fosser frem 7,1 prosentpoeng fra forrige valg, til 11,8 prosent.

Se hele resultatet for Møllenberg

Nardo

På Nardo er Arbeiderpartiet størst med 40,8 prosentpoeng. Høyre går tilbake 6,8 prosentpoeng, men er nest størst med 20,4 prosent.

Se hele resultatet for Nardo

Nidarvoll

Sterkt valg for Arbeiderpartiet i bydelen, med 43,1 prosent av stemmene.

Høyre nest størst med 21,7 prosent, og Frp på tredjeplass med 7,2 prosent av stemmene. Begge de sistnevnte partiene går imidlertid tilbake fra forrige kommunevalg.

Se hele resultatet fra Nidarvoll

Nypvang

Senterpartiet gjør et bra valg blant beboerne på Nypvang, med 14,3 prosent av stemmene. Det er ett prosentpoeng frem fra forrige valg.

Mest fremgang har imidlertid Arbeiderpartiet, som er størst med 31,5 prosentpoeng.

Se hele resultatet fra Nypvang

Ranheim

Ranheim er en sterk bydel for Arbeiderpartiet, som får 46,6 prosent av stemmene, 3,9 prosentpoeng bedre enn ved forrige kommunevalg.

Høyre faller til 23,6 prosent, en nedgang på 6,9 prosentpoeng.

Se hele resultatet fra Ranheim

Romolslia

Beboerne i Romolslia har tydeligvis satt pris på Arbeiderpartiets valgkamp, og belønnet partiet med 50,1 prosent av stemmene. Det gir partiet en fremgang på hele 9,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg.

Høyre raser i denne bydelen. Med 15 prosent oppslutning gjør partiet det 8,3 prosentpoeng dårligere enn ved forrige kommunevalg.

Også Fremskrittspartiet faller kraftig. Fra en oppslutning på 17,1 prosent i 2011, har partiet ved dette valget bare klart å overbevise ti prosent av de som stemte i Romolslia.

Se hele resultatet fra Romolslia

Rosenborg

Som i så mange andre bydeler gjorde MDG et godt valg med 7,1 prosentpoeng fremgang.

Ap ble størst med 32 prosent, og Høyre fikk 19,1 prosent av stemmene. Her var det 5,7 prosentpoeng nedgang for det borgerlige partiet.

Se hele resultatet fra Rosenborg

Rye

Arbeiderpartiet ble største parti med 31,3 prosent. Høyre gikk kun tilbake med 0,8 prosentpoeng og endte opp med 24,2 prosent.

Senterpartiet ble tredje størst med 19,1 prosent, mens Fremskrittspartiet gikk tilbake med 7,0 prosentpoeng og fikk 6,4 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Rye

Singsaker

Et vanligvis blått nabolag fikk denne gang Ap på topp med 27,8 prosent av stemmene. Høyre gikk tilbake med 9,1 prosentpoeng.

MDG gjorde et godt valg og tok tredjeplassen rett foran SV med 10,0 prosent av stemmene.

Se he resultatet for Singsaker

Sjetne

Arbeiderpartiet endte opp med 49,6 prosent av stemmene etter et brakvalg i denne kretsen. De gikk frem med 6,7 prosentpoeng.

Høyre hadde en nedgang på hele 10,2 prosentpoeng og fikk 19,6 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Sjetne

Solbakken

Her var det Ap som ble størst med 39,5 prosent. De hadde en fremgang på 5,2 prosentpoeng.

De borgerlige partiene Høyre og Fremskrittspartiet fikk henholdsvis 20,3 og 13,9 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Solbakken

Spongdal

Ikke overraskende ble Senterpartiet tredje største parti med 18,2 prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet gjorde også et godt valg og fikk 28,3 prosent etter en økning på 5,3 prosentpoeng.

Se hele resultatet for Spongdal

Stabbursmoen

Dette er en av valgkretsene hvor Fremskrittspartiet har hatt gode resultat, og de ble tredje største parti med 7,8 prosent av stemmene. Men det var likevel nedgang på 3,1 prosentpoeng.

Ap ble størst med 42,3 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Stabbursmoen

Strindheim

Sosialistisk Venstreparti ble tredje største parti med 6,5 prosent av stemmene.

Det var like foran nesen på MDG som fikk 6,2 prosent. Det var partiet med størst fremgang på Strindheim med 4,0 prosentpoeng. Ap fikk flest stemmer med 42,8 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Strindheim

Sverresborg

I denne bydelen fikk Miljøpartiet de Grønne vind i seilene med 5,5 prosentpoeng økning, og ble tredje største parti med 8,7 prosent.

Ap ble størst med 42,1 prosent, mens Høyre fikk 17,9 av stemmene. Det var en nedgang på hele 7,5 prosentpoeng.

Se hele resultatet for Sverresborg

Tonstad

I denne valgkretsen suste Arbeiderpartiet til topps med 48,9 prosent av stemmene som var en fremgang med 5,5 prosentpoeng.

Høyre gikk tilbake med 6,9 prosent og endte opp med 20,8 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Tonstad

Trolla

Arbeiderpartiet ble største parti 39,8 prosent, men det mest oppsiktsvekkende var at Høyre gikk tilbake med 11 prosentpoeng og fikk til slutt 15,6 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Trolla

Ugla

Høyre hadde et nedslående resultat i Trondheim, og på Ugla endte det med 6,6 prosentpoeng nedgang. Partiet ble nest størst med 22,4 prosent.

Miljøpartiet de Grønne derimot fikk et hyggeligere resultat med 6,9 prosent av stemmene, som var en fremgang på 4,4 prosentpoeng.

Se hele resultatet for Ugla

Utleira

Miljøpartiet de Grønne appellerte til velgerne i Utleira og gikk frem med 4,1 prosentpoeng.

Ap ble størst med 45,4 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for Leira

Vikåsen

Høyre fikk et tøft valg i denne valgkretsen og gikk tilbake med 7,8 prosentpoeng.

Ap ble størst med 45,4 prosent.

Se hele resultatet for Vikåsen

Åsheim

I denne valgkretsen gjorde Ap et godt valg med 51,4 prosent av stemmene.

Høyre og Frp hadde en nedgang på henholdsvis 6,4 og 3,0 prosentpoeng.

Se hele resultatet for Åsheim

Åsvang

Arbeiderpartiet ble største parti med 41,4 prosent av stemmene.

Høyre gikk tilbake med 7,1 prosentpoeng og endte opp med 22,0 prosent.

Se hele resultatet for Åsvang

Åsveien

Her gikk Arbeiderpartiet frem med 4,6 prosentpoeng og endte opp med 39,1 prosent av stemmene.

Miljøpartiet de Grønne hadde størst økning med 5,3 prosentpoeng, og fikk til slutt 8,6 prosent.

Se hele resultatet for Åsveien

Uoppgitt krets

27 916 personer er ikke registrert på noen krets i Trondheim.

Men kanskje ikke så uventet er det Arbeiderpartiet som dominerer valget også her. Partiet fikk fikk 41,5 prosent av stemmene blant denne velgergruppen. Det er god margin foran nest største parti, Høyre, som fikk 18,9 prosent av stemmene.

Miljøpartiet De Grønne er det tredje største partiet med 9,3 prosent av stemmene.

Se hele resultatet for de som ikke stemte innen sin krets her

INTERAKTIVT KART: Se valgresultatet for din kommune i kommunestyrevalget

INTERAKTIVT KART: Se valgresultatet for ditt fylke i fylkestingsvalget

Pensjonistpartiet gjorde sitt beste valg i valgkretsen Vikåsen. Her fikk de 5,0 prosent av stemmene. Foto: Morten Antonsen
På Rye finner man den mest trofaste Høyre-velgerne. Her var det kun 0,8 prosent tilbakegang for partiet. For øvrig gikk Høyre tilbake i samtlige valgkretser i Trondheim. Foto: KJELL A. OLSEN
I valgkretsen Trolla var få som sto i kø for å stemme Høyre. Her gikk Høyre ned 11 prosentpoeng, som var den største Høyre-nedgangen i alle valgkretsene. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Her flyktet folk fra Høyre. Nedgangen i Høyre-bastionen Singsaker er på 9,1 prosentpoeng for Yngve Brox og co. Foto: morten antonsen
På Lademoen stemte hver femte velger på Miljøpartiet de Grønne. Rødt (6,6) var dobbelt så store som Frp (3,4) i denne valgkretsen. Foto: GLEN MUSK
Annenhver beboer som stemte på Kolstad ga sin stemme til Rita Ottervik (Ap). Arbeiderpartiet fikk 52,2 prosent oppslutning. Det var mest av alle valgkretser i Trondheim. Foto: morten antonsen
Midtbyen var valgkretsen hvor MDG gikk mest fram med 8,8 prosentpoeng. Til sammen fikk partiet 14,5 prosent av stemmene. Foto: MORTEN ANTONSEN