– Mine tanker går til de etterlatte, de sårede og de rammede, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter mandag ettermiddag.

Minst 72 mennesker ble drept, blant dem mange barn, da en selvmordsbomber angrep en park i Lahore søndag kveld.

- Skammelig

Også paven fordømmer angrepet, og kaller det for skammelig, og oppfordrer myndighetene i Pakistan til å beskytte religiøse minoriteter i landet bedre.

Under en tale på St. Petersplassen i Roma andre påskedag sa Pave Frans at Pakistan ble rammet av en fryktelig massakre hvor mange uskyldige mennesker ble skadd og drept, de fleste kristne familier.

– Det var et skammelig og uforståelig angrep. Jeg oppfordrer pakistanske myndigheter til å gjøre en stor innsats for å reetablere sikkerhet og stabilitet for befolkningen i hele regionen, spesielt for de mest sårbare religiøse minoritetene, sa Pave Frans i sin tale.

72 drept

Minst 72 mennesker ble drept etter at en selvmordsbomber angrep en lekeplass i byen Lahore søndag. Mange av ofrene var kvinner og barn, som var samlet på en lekeplass i parken første påskedag.

Jamaat-ul-Ahrar, som er en utbrytergruppe av Taliban i Pakistan, har tatt på seg ansvaret for angrepet, som var rettet mot landets kristne minoritet.