I god til å nå barnehagen avsluttet de borgerlige partiene de første samtalene om regjeringssamarbeid på Radisson Blu Hotell i Nydalen.

- Vi har blitt enige om hvem som er statsministerkandidaten. Det er Erna Solberg, sa Erna Solberg - som forsikret at både humør og arbeidslyst var på plass.

Den ivrigste av de tre partilederne virket å være Venstres leder, Trine Skei Grande. Mens de andre syntes det var "godt" å være i gang, syntes hun det var «fantastisk».

Få avklaringer

- Nå har vi snakket om det store prosjektet vi skal sette i gang, sa hun.

Knut Arild Hareide konstaterte at det ikke var kommet så mange avklaringer ennå.

Pressekorpset lurte på om forhandlingsdelegasjonene ville gå i gang med de vanskeligste sakene først.

- Både de lette og de vanskelige, svarte Erna Solberg.

- Dette henger sammen. Vi skal diskutere hva vi fire kan gjøre i fellesskap. Vi skal løfte felles saker for å forandre Norge, lovte hun.

- Hva skal babyen hete, kanskje regjeringen Solberg, foreslo en journalist.

- Dit er vi ikke kommet, konstaterte Solberg.

Sikret seg Brodtkorp

Bladet Kampanje skrev i dag at Julie Brodtkorp, hennes tidligere stabssjef som opprinnelig er fra Trondheim, sluttet i sin stilling i PR-byrået JKL i dag for å arbeide for sin tidligere sjef. Brodtkorp skal bli statssekretær på statsministerens kontor.

- Jeg er glad hun er med, sa Erna Solberg.

Knut Arild Hareide ville ikke si nå om det var mer eller mindre sannsynlig at KrF går inn i regjering etter denne dagen.

- KrF har et langtidsperspektiv når vi setter oss ved bordet, sa Hareide.

Trolig vil denne innledende fasen bli lengre enn først antatt. Å bestemme hvem som skal bli med og ikke, vil også være den mest krevende fasen i forhandlingene som kan vare helt fram til midten av oktober.