Lloyds uttalelser ble torsdag gjengitt av USAs forsvarsdepartement Pentagon etter at Lloyd møtte Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar.

I møtet sa Lloyd også at de tyrkiske luftangrepene i Nord-Syria har vært en direkte trussel mot amerikansk personell som samarbeider med kurdisk milits i kampen mot IS.

Ifølge en tyrkisk uttalelse etter møtet uttalte Akar at militæroperasjonen er rettet mot «terrorister».

Tyrkia har i nesten to uker gjennomført luftangrep mot syriskkurdiske YPG i Nord-Syria og tyrkiskkurdiske PKK i Nord-Irak. President Recep Tayyip Erdogan har også truet med en bakkeoffensiv i Syria. Landet har siden 2016 gjennomført fire militæroffensiver i Nord-Syria og tatt kontroll over områder som tidligere var kurdiskstyrt.

Tyrkia anklager YPG og PKK for bomben som gikk av i Istanbul i midten av november. Begge gruppene har avvist all innblanding og sagt at de aldri angriper sivile mål direkte.

Ifølge en analyse fra Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) i Berlin er Tyrkias målsetting ikke å løse «det kurdiske spørsmålet» langs landets grense, men å knuse hele den kurdiske bevegelsen, både politisk og militært.

Også Russland, som er det syriske regimets nærmeste allierte, har bedt Tyrkia vise tilbakeholdenhet.