Brannen skjer bare dager etter eksplosjoner på en militærbase og i et ammunisjonslager på den russisk-okkuperte Krim-halvøya, som Russland kaller sabotasje.

Brannen fredag oppsto i nærheten av landsbyen Timonovo, som ligger mindre enn 50 kilometer fra grensa til Ukraina i Belgorod-provinsen, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Ingen er skadd, men beboerne i Timonovo og Soloti like i nærheten ble bedt om å holde avstand.

En video lagt ut i sosiale medier viser en enorm ildkule og en tjukk svart røyksøyle. En annen video, tatt opp litt lenger borte, viser flere eksplosjoner i rask rekkefølge.

Tidligere i august ble en person drept og flere skadd i en kraftig eksplosjon på flybasen Saki på Krim, og noen dager senere var det en ny enorm eksplosjon i et våpenlager på halvøya. I det siste tilfellet la russerne skylden på ukrainske sabotører.

Siden starten av krigen har Russland gjentatte ganger anklaget Ukraina for å stå bak angrep på russisk territorium, særlig i Belgorod-regionen. I forrige måned traff en rakett sentrum av provinshovedstaden, og fire personer mistet livet.