Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs.

Ifølge forslaget skal Israel få 26,38 milliarder dollar i støtte, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

Speaker i Representantenes hus, republikaneren Mike Johnson, sa tidligere på onsdagen at forsamlingen skal stemme over støttepakkene lørdag kveld amerikansk tid.

Biden klar til å undertegne

Det er ventet at pakkene vil bli vedtatt. Deretter skal de sendes til president Joe Biden for hans signatur for å bli iverksatt.

Biden sier i en uttalelse onsdag kveld at han støtter helhjertet opp om støttepakkene, og at de vil gi kritisk viktige bidrag til Ukraina og Israel.

– Jeg vil undertegne dem umiddelbart for å sende en klar beskjed til verden: Vi står sammen med våre venner, og vi vil ikke la Iran eller Russland lykkes, sier han.

Senatet vedtok allerede i februar en støttepakke til Ukraina, Israel og Taiwan med en samlet ramme på 95 milliarder dollar, i overkant av 1000 milliarder kroner.

Har drøyd lenge

Men det har drøyd med å få Representantenes hus, der Republikanerne har flertall, til å stemme over støtten. Johnson, som er en nær alliert av Donald Trump, har latt den ligge urørt på grunn av motstand fra konservative republikanere og fra Trump.

Tidligere denne uken kunngjorde Johnson at støttepakken som ble vedtatt i Senatet, ville bli delt opp i fire separate pakker som det skal stemmes over i Huset. Den fjerde pakken inneholder forslag til endringer i USAs utenrikspolitikk.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gjentatte ganger bedt Kongressen godkjenne støttepakken til Ukraina og advart om at landet kommer til å tape krigen mot Russland dersom det drøyer med støtten.