Ukrainske sikkerhetsmyndigheter opplyser sent fredag ettermiddag at dødstallet fra angrepet samme morgen har steget til 21. Blant de drepte var to barn, et av dem en 12 år gammel gutt, ifølge Serhej Bratsjuk, som er talsmann for militæradministrasjonen i Odesa-regionen.

38 personer ble såret og brakt til sykehus, blant dem seks barn og en gravid kvinne.

– Dere kan bare vente på svaret. Dere trenger ikke vente lenge, skrev president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Oleksij Arestovytsj på Twitter i en melding til russerne.

Angrepet skjer dagen etter at de russiske styrkene på Slangeøya utenfor Odesa måtte slå retrett. De har vært angrepet av ukrainske styrker i flere uker.

– Et terroristland dreper vårt folk. Som svar på nederlag på slagmarken, angriper de sivile, sier Andrij Jermak, Zelenskyjs stabssjef.

Bratsjuk sier at rakettangrepet ble utført fra et fly over Svartehavet. Rakettene slo ned i havnebyen Serhiivka i Bilhorod-Dnistrovskyj.

Store skader

Tre raketter ble brukt i angrepet, ifølge ukrainske sikkerhetsmyndigheter. Den ene raketten traff en ni etasjer høy boligblokk. Deler av blokken ble ødelagt.

Bilder som er lagt ut av redningstjenesten på Twitter, viser det som tilsynelatende er store skader på både boligblokka og fritidssenteret.

Odesa-regionen sørvest i Ukraina er strategisk viktig. Regionen huser den historiske havnebyen ved samme navn.

Russland har foreløpig ikke kommentert fredagens angrep.

Mange sivile drept

Russiske styrker ble tidligere i uken anklaget for et angrep på et kjøpesenter i Krementsjuk, der minst 18 sivile ble drept.

Russland har nektet for at dette angrepet var rettet mot sivile mål, men hevder at det var et våpenlager som ble angrepet. Eksplosjonene derfra skal ha antent et stengt kjøpesenter, påsto det russiske forsvarsdepartementet.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch har slått fast at det var et russisk angrep som rammet kjøpesenteret.

Et stort antall mennesker er blitt drept i angrep på boligblokker, sykehus og annen sivil infrastruktur siden Russland gikk til krig mot Ukraina i februar. Russland nekter for å stå bak angrep på sivile og sivile mål.