- Jeg får satse på at de linse- og bønnespisende grønne politikerne har fryktelig god helse, og holder seg friske, humrer Marianne Meløy.

For hun mer seriøst legger til:

- Det er for meg helt rett å stille opp for De Grønne. Det er nå vi må handle. Jeg har noen aktive år i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og det viser at engasjement nytter.

TEST DEG SELV: Disse styrer Trondheim-quizen

Levd i skuespillerbobla

44-åringen hadde ikke noen tro på at hun kom så høyt opp på lista at hun nå er førstevara til bystyret for De Grønne i Trondheim. Men etter brakvalget fikk partiet inn fem bystyrerepresentanter, og med Meløys 177 personstemmer og slengere føk hun rett inn på 6. plass. Og som førstevara er det garantert at hun får beskjed om å møte i bystyret flere ganger i løpet av de neste årene.

- Det er smått sjokkerende. Ikke har jeg all verdens tid eller, men hvem har egentlig det, sier Meløy, som har hatt litt andre ting enn De Grønne å tenke på den siste tida.

For den siste uken har 44-åringen levd i skuespillerbobla med ikke mindre enn to premierer på fire dager. Fredag var det premiere på «Konfirmanten», hvor Meløy spiller mora, mens det tirsdag kveld er premiere på kammeroperaen «Kommentarfeltet» som hun medvirker i.

Spilte Gro

- Har du politiske ambisjoner?

- Nei, men jeg har alltid vært interessert i politikk. Hele livet er jo politikk. Jeg kommer fra en plass hvor det har vært unaturlig å ikke stille seg til disposisjon hvis noen ønsker din hjelp. Jeg skal stille opp jeg. Interessen er primært kulturpolitikk og fiskepolitikk, men fisk er vel kanskje ikke like aktuelt her, sier Meløy.

Hun spilte Gro Harlem Brundtland i en egenskrevet musikal på Trøndelag Teater i 2003. I tillegg har hun gjort seg bemerket med klare meninger og synspunkter i flere saker, deriblant den nevnte folkeaksjonen.

- Det finnes deler av livet der man går fra å mene noe på avstand, til å engasjere seg fullt og helt. Årene med folkeaksjonen er viktige, og det er jo artig å vinne miljøkamper. Det viser at det nytter å engasjere seg, sier Meløy som er fra Øksnes, samme kommune som olje- og energiminister Tord Lien.