Formålet med besøket er å møte mange av ofrene for den ødeleggende flommen som har rasert store områder i Pakistan. Det er kun andre gang hun drar til hjemlandet etter at hun ble fløyet til Storbritannia for behandling etter attentatet.

Yousafzai var bare 15 år gammel da pakistanske Taliban, en uavhengig gruppe som deler ideologien til afghanske Taliban, skjøt henne i hodet for å stanse aksjonen for skolegang og utdannelse for jenter.

Malala landet tirsdag i Karachi og turen går videre til de flomrammede områdene. Samtidig med besøket protesterte tusener i hennes hjemby Mingora i Swat-dalen mot at den lokale avleggeren av Taliban synes å være på frammarsj.

Organisasjonen Malala Fund sier at hensikten med besøket er å opprettholde verdenssamfunnets oppmerksomhet om de store skadene som det kraftige monsunregnet og flommen har forårsaket og vise behovet for fortsatt nødhjelp.

Den ødeleggende flommen har lagt store områder i Pakistan under vann, gjort åtte millioner hjemløse og forårsaket skader anslått til 28 milliarder dollar.

Pakistansk Taliban (TTP) utkjempet en årelang opprørskrig som ble slått ned av det pakistanske forsvaret i 2014. Men etter at Taliban kom tilbake til makten i nabolandet Afghanistan, har den pakistanske avleggeren begynt å røre på seg.

TTP hevder å stå bak flere titall angrep bare de siste ukene, særlig mot sikkerhetsstyrkene og eldre i stammesamfunnet som motarbeider dem.