Maja Bergmann fra Trondheim forteller om en guffen stemning i gatene i Brussel. Foto: PRIVAT

- Jeg er redd, og vi holder oss innendørs, sier Maja Bergmann til adressa.no.

Myndighetene i Belgia har slått alarm om at det foreligger en «alvorlig og umiddelbar» terrortrussel. Utover lørdag fulgte Utenriksdepartementet opp og rådet nordmenn til å holde seg unna folkemengder, av frykt for et nytt angrep.

Hører sirener

- Vi hører sirener hele tiden, men det har vi egentlig gjort siden angrepet i Paris. Det er en ekkel stemning her og temmelig stille i gatene, sier Bergmann til adressa.no.

Bergmann og hennes kjæreste flyttet til Belgia i februar. Hun er hjemme i mammaperm, men forteller at den lille familien har stort sett holdt seg innendørs, med unntak for å handle inn mat i dagligvareforretninger.

Etter at trusselnivået ble oppjustert fra tre til fire, er det satt i verk omfattende sikkerhetstiltak på offentlige steder, på togstasjoner og flyplass.

- Fredag var vi i sentrum, og det er utplassert militære styrker mange steder. Soldater sto ved kjøpesentre og kino, forteller hun.

Nordmenn samles

Anita Vikhals, også fra Trondheim, forteller at hun har holdt seg inne lørdag.

-  Det har alle jeg har snakket med gjort også. Vi skal samles en gjeng med nordmenn nå i kveld, forteller hun.

Da Belgias statsminister Charles Michel oppjusterte trusselnivået var det etter at myndighetene skal ha fått informasjon som tydet på at det er fare for et angrep som lignet det som rammet Paris for en uke siden hvor 129 ble drept.

Vikhals forteller at alle som bor i Brussel blir berørt av trusselnivået. T-banen ble stengt lørdag. I tillegg er flere kulturarrangementer avlyst.

- Umulig å ikke bli det når nivået er på fire og myndighetene går ut med de advarslene de gjør. Jeg var ute en tur å handlet tidligere i dag, og det er klart at du tenker over det, sier hun.

Flere av de involverte i Paris-angrepet, bodde eller hadde tilknytning til bydelen Molenbeek i Brussel. Belgisk politi har gjennomført flere aksjoner i bydelen siden fredag den 13. i Paris.

Belgia har slått full terroralarm i Brussel-området. Foto: Reuters / NTB scanpix