Politiet etterforsker om hevn kan være motivet for angrepet.

Politiet har satt i gang drapsetterforskning. Foreløpige tekniske undersøkelser viser at det dreier seg om en håndgranat som har eksplodert.

– Vi kan konstatere at noen har stått utenfor leiligheten og kastet inn en håndgranat gjennom vinduet, inn i stua. Gutten tilhørte ikke familien som var bosatt der, sier pressetalsmann Thomas Fuxborg ved politiet i Region Väst.

Gutten var på besøk og sov i stua da han ble rammet av eksplosjonen.

Ifølge politiet var det minst fem barn og flere voksne i leiligheten.

– Det kunne ha endt enda verre. Dette er avskyelig. Fra utsiden kan man ikke vite hvem eller hvor mange som befinner seg i leiligheten. At det rammer en åtteårig helt uskyldig gutt er avskyelig, sier Fuxborg.

Ingen pågrepet

Eksplosjonen fant sted like etter klokken 3 natt til mandag i en leilighet i første etasje i en boligblokk.

En gutt i åtteårsalderen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Tidlig mandag morgen bekreftet politiet at barnet døde som følge av skadene.

Flere andre som var i leiligheten fikk lettere skader, men alle kunne senere mandag forlate sykehuset.

Skadene på bygningen er begrenset til leiligheten der eksplosjonen fant sted, samt trappeoppgangen. Politiet gikk i morgentimene mandag fra dør til dør for å innhente informasjon fra naboer. Et område på rundt 100 meter rundt bygningen ble avsperret, og politiet har gjennomført tekniske undersøkelser. Så langt er ingen pågrepet. Politiet ber publikum om tips.

– Da kan vi pågripe gjerningsmannen før dette eskalerer fullstendig, sier Fuxborg.

Hevnteori

Politiet utelukker ikke at eksplosjonen som fant sted natt til mandag, var et hevnangrep, skriverGöteborgs-Posten.

Fuxborg viser til dobbeltdrapet i Göteborg i fjor, der to menn ble drept på restauranten Vår Krog & Bar.

– Vi får se om motivet har noe å gjøre med det. Vår arbeidshypotese er at det kan ha det, sier Fuxborg.

Familien som bor i leiligheten var under politibeskyttelse, og en mann som nylig ble dømt for å ha medvirket i skytingen mot restauranten i fjor, har bostedsadresse i den samme leiligheten.

Det har tidligere funnet sted hevnaksjoner i den pågående gjengkrigen i Göteborg. I oktober i fjor ble det kastet en håndgranat inn i en leilighet. I fjor sommer ble tre menn og en fire år gammel jente drept av en bilbombe i Torslanda.