Mannens mentale tilstand beskrives av politiet som en «betydningsfull faktor» i saken, skriver The Telegraph.

Politiet fikk melding om at en mann gikk til angrep på folk på Russell Square klokken 22.30 lokal tid onsdag. Mannen ble pågrepet kort tid etter, etter at politiet brukte elektrosjokkvåpen for å avvæpne ham, opplyser politiet i en pressemelding. 19-åringen er nå i politiets varetekt på sykehuset.

Totalt seks personer ble såret i angrepet. En av dem, en kvinne i 60-årene, fikk behandling på stedet, men ble erklært død kort tid senere. De fem andre blir behandlet for skader av ulik alvorlighetsgrad.

Scotland Yards antiterrorstyrke er med i etterforskningen.

Flere politipatruljer var natt til torsdag på stedet for å etterforske hendelsen og roe bekymrede folk som befant seg i nærheten. Russell Square ligger i nærheten av British Museum og University of London. Området er populært blant turister.

– Jeg var i ferd med å kjøpe en øl da jeg hørte en kvinne som ble jaget av en mann, skrike. Jeg trodde det var et vesketyveri. Hun var ikke skadd. Jeg gikk ut for å ta en røyk, og da jeg kom tilbake var det brannmenn og politi, og jeg så en kropp under et laken. Du kunne bare se føttene som stakk ut, sier den franske turisten Xavery Richert.