I to og et halvt år har den utflyttede steinkjermannen jobbet sammen med de sju astronautene som mistet livet da romferjen eksploderte i luften noen minutter før landing. I går hadde han fri fra jobben. I dag får de ansatte ved romfartssenteret tilbud om profesjonell hjelp. - Vi skal ikke trene mandag. Sjefen har sagt jeg kan ta fri, men på jobben er det mange jeg kan snakke med. Det kan være fornuftig, forklarer han.

Mareritt

Noen minutter senere fikk han bekreftelsen direktesendt på CNN. - Med det samme trodde jeg ikke det jeg så. Lørdag handlet vi profesjonelt og ble mest opptatt av å snakke om tekniske årsaker. I dag er reaksjonen en annen. Det synker inn. Jeg har mistet sju venner. Det er ufattelig trist, sier Nilssen på telefon fra USA dagen etter den ufattelige tragedien.

Kraftig forsinket

Filmet oppskytingen

Fant levninger

I førersetet. Ole Nilssen prøvesitter cockpiten i romferjen «Columbia».
På kontoret før avreisen. Kalpana Chawla (f.v.), Rick Husband, Ole Nilssen, Willie McCool og Dave Brown.
Sammen med mannskapet. Her er Ole Nilssen og astronautene avbildet foran «Columbia». David Brown (f.v.), Kalpana Chawla, Laurel Clark, Rick Husband, Ole Nilssen, Willie McCool, Mike Anderson og Ilan Ramon. Alle foto: PRIVAT