Fintelling av stemmer i Sør-Trøndelag sendte mandag formiddag Snorre Valen ut av sør-trøndelagsbenken, og med ett var Høyre inne med tre mandater fra Sør-Trøndelag. Like etter klokka 13.00 var SV imidlertid inne igjen.

100 prosent av stemmene i Sør-Trøndelag er nå telt, og SV ligger an til å kapre det tiende mandatet - utjevningsmandatet - fra Sør-Trøndelag. Heidi Greni, Sp, beholder det niende mandatet.

- Rimelig sikker

Snorre Valen var i morgentimene helt sikker på at han hadde mistet stortingsplassen, men like etter klokka 13.00 ble prognosene endret, og dermed havnet han innenfor.

Valen sier han nå føler seg rimelig sikker på at han er inne, og at fintelling rundt om i landet ikke skal endre på det. Alle stemmene i Sør-Trøndelag er nå klare, og dermed vil ikke interne forhold i fylket endre på rekkefølgen på mandatene.

- Jeg har så vidt jeg vet det andre av i alt fem utjevningsmandat som SV har fått. Jeg tror ikke det kommer flere endringer som omfatter meg nå, sier Valen.

Fordeles etter det nasjonale resultatet

Utjevningsmandat fordeles etter det nasjonale valgresultatet, og den endelige fordelingen er derfor ikke helt klar før riksvalgstyret har godkjent det nasjonale valgresultatet.

Når 100 prosent av stemmene i Sør-Trøndelag er telt og kontrolltelt fordeles mandatene slik:

Arbeiderpartiet: Trond Giske, Eva Kristin Hansen, Jorodd Asphjell og Karianne Tung.

Høyre: Linda H. Helleland og Frank Jenssen.

Frp: Per Sandberg og Sivert Bjørnstad.

Sp: Heidi Greni

SV: Snorre Valen

- Alle stemmene i Trondheim er nå telt, og kontrolltellingen er unnagjort. Tirsdag skal valgtinget foreta den endelige godkjenningen av valget. Det kan bli forkastet et sted mellom 50 og 100 stemmer, men det vil ikke ha påvirkning på fordelingen, sier ordfører og leder i valgstyret i Trondheim, Rita Ottervik.