Husby og kona er på ferie med et annet par. De satt rett ved gaten La Rambla, der en varebil skal ha kjørt inn i en folkemengde.

Livestudio: Terrorangrep i Barcelona

Gjemte seg i butikk

- Vi satt like ved, på Placa Catalunya. Vi så at veldig mange mennesker i panikk springe nedover gaten, og skjønte at noe hadde skjedd. Vi fulgte etter folkemengden og gjemte oss i en butikk, før vi sprang videre til hotellet, forteller Husby.

Han forteller at de ikke så bilen før de forlot stedet.

- Det var masse ambulanser og politi, og vi så flere skadde på La Rambla. Nå er vi på hotellet cirka 5 minutter unna, og her er det ganske stille. Politiet leter rundt i gatene etter sjåføren av bilen, men det er ikke noe som skjer her, sier han.

- Stenger av området

Tove Kulseng fra Trondheim er med fire barn i Barcelona på ferie. De forteller at hele området 2 kilometer rundt Placa Catalunya har blitt sperret av av politiet. Kulseng og barna bor i en Airbnb-leilighet på Placa Catalunya, rett ved området der terrorangrepet fant sted.

Politiet: - Påkjørsel var terrorangrep

- Det er fullstendig kaos. Vi var like i nærheten av Placa Catalunya da folk begynte å løpe, da var det bare 10 minutter siden vi hadde gått i La Rambla. Så søkte vi tilflukt i en bar i nærheten, men de stengte og ba oss forlate stedet. Nå er vi på Placa de la Universitat, forteller Kulseng.

Hun forteller at folk rundt det avsperrede området er rolig for øyeblikket, men at det er fullt av ambulanser og politi i byen.

- Vi kan spansk alle sammen, så vi følger med. Vi vet ikke helt hva som skjer, men vi må bare vente, sier hun.

Litt senere på kvelden forteller Kulseng at politiet fortsatt er aktive i området rundt Placa de la Universitat.

- Vi får høre at de fortsatt leter etter to mistenkte i området her. Alle gittere på butikkene går ned og dører blir stengt, folk søker tilflukt, sier hun.

Fortsatt spent

Lars Erik Austli fra Steinkjer kom til La Rambla rett etter hendelsen.

- Vi kom til avsperrede områder og jevn strøm av politibiler og ambulanser på tur inn til selve ramblaen.

Klokka 21.50 sier han at panikken har roet seg, men at det fortsatt er spent stemning i området rundt Universitetsplassen.