Spenning før debatten

Vil Sarah Palin bli knust av den hardtslående Joe Biden? Eller vil hun reise seg og få Biden til å fremstå som en erkeprodukt av det politiske maskineriet i Washington?

Saken oppdateres.

For en gangs skyld er amerikanerne opptatt av visepresidentdebatten. Palins tv-opptredener den siste tiden har sådd alvorlig tvil om at hun er skikket til jobben som visepresident, eventuelt president.

LES OGSÅ: McCain måtte korrigere Palin

- Generell og knapp

Avisen The New York Times har kikket på opptak av hennes tv-debatter da hun kjempet for å bli guvernør. Konklusjonen er at Palin der virker trygg og selvsikker. Innvendingen er at hun er veldig generell og at svarene nesten blir for korte. I stedet for å bli konkret, velger hun å fremme sin konservative filosofi.

En gjennomgang av det hun har gjort som guvernør viser en nokså pragmatisk politikk. Hun har ikke presset på for å få gjennomført sin verdikonservative agenda og har blant annet brukt økte inntekter fra skattlegging av oljeselskaper til å styrke utdanning og sette i gang program for elever med spesielle behov.

Joe Biden har tilbrakt en mannsalder i Washington. Hans problem er verken selvtillit eller kunnskap om sakene. Men senatoren har en lei tendens til å virke belærende og snakke ned til folk. Han kan treffe godt med en replikk, men klarer ikke å la det bli med det. Biden durer i vei og ødelegger for det gode poenget han startet med. Ifølge The New York Times sliter Biden med at tanken som dukker opp i hodet automatisk kommer ut av munnen, uten å ha vært innom noe filter.

Trent med kvinne

Spørsmålet er om han klarer å styre seg i debatten mot Palin. Palin, som elsker å fremstille seg som en hockey-mamma, en standard, folkelig amerikansk mor, liker å hogge løs på politikereliten i Washington. Tatt i betraktning Bidens fartstid i Senatet og hans mange posisjoner i saker, skulle det være et hav av materiale å ta av for Palin for å sette ham til veggs.

For at Biden skal få trening i å debattere med en kvinne og unngå å si noe upassende, har han trent med Michigan-guvernør Jennifer M. Granholm.

Den første debatten mellom Obama og McCain hadde ingen øyeblikk der en debattant plumpet uti. Det kan bi mer drama natt til fredag.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå