Sju eldre skal ha blitt svindlet av kvinne

På Facebook tirsdag kveld melder politiet i Heimdal, Melhus og Klæbu at de har fått melding om sju ulike hendelser hvor eldre mennesker skal ha blitt svindlet.

Politiet skriver at en kvinne som utgir seg for å jobbe i det offentlige oppsøker eldre personer og tilbyr de ulike former for hjelpetjenester. Flere skal ha blitt frastjålet penger.

Ifølge Facebook-posten skal det ved ett tilfelle være observert en mann. De ble da observert kjørende i en champagnefarget Volvo V70 med utenlandske sklter.

Politiet vil ha tips på telefon 02800 hvis noen har observasjoner av kvinnen eller bilen.

LES OGSÅ: Ny kvinne skal være fralurt penger i Trondheim lørdag


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


Prøvde å lande to ganger, men flyet måtte avbryte

- Et fly fra København til Trondheim ble omdirigert til Bergen. Det kunne ikke lande på grunn av kraftig sidevind, sier Lars Andersen, pressevakt i SAS.

Ifølge Andersen forsøkte piloten å lande to ganger på Trondheim lufthavn, Værnes.

- Så vurderte de at det ikke lot seg gjøre. Det var ingen dramatikk. Vårt stasjonspersonell jobber med å finne overnatting, så blir passasjerene booket om til et nytt fly torsdag.

Adresseavisen har snakket med en av passasjerene som var om bord.

- Jeg har aldri opplevd at det har vært så ille. Det var håpløse forsøk på å lande. Piloten var sjanseløs.

Han forteller at flyet ristet voldsomt.

- Vi var ikke veldig nær flystripa før det steg raskt til værs igjen. Noen av passasjerene ble uvel.

På vei ut fikk passasjerene en prat med piloten.

- Han spurte om noen trengte en samtale og beklaget, så han skjønte sikkert at det var ubehagelig for folk.

Endring i strømprisene fra midnatt

Torsdag 9. desember synker strømprisen i Midt-Norge.   Foto: Glen Musk

Sist uke var strømprisene høyere enn de har vært på ti år. Nå melder Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) til sine kunder at strømprisene vil synke i Midt-Norge fra midnatt, natt til torsdag 9. desember.

Det samme melder strømbørsen Nordpool, som på sine nettsider viser at strømprisene torsdag vil ha sunket til én tredjedel av hva det var tirsdag 7. desember, da strømprisen var omtrent 1,14kr/kWh i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsprisen vil være i underkant av 0,42kr/kWh i Midt-Norge hele døgnet torsdag.

Strømprisene blir dermed lavere i Midt-Norge enn på Sør- og Østlandet. Nordpool viser blant annet at strømprisene i Bergen og Oslo vil være rundt 1,31kr/kWh torsdag.

Årsakene til at strømprisene synker er ifølge NTE at temperaturene stiger, i kombinasjon med mer tilgjengelig produksjon.

Stige lå midt i veien på E6 i Trondheim

Politiet meldte klokken 18.48 onsdag kveld at det lå en stige midt på E6 i sørgående felt ved Sluppen i Trondheim.

«Vi sender patrulje til stedet for å foreta avstigning», skrev politiet på Twitter.

Trafikkoperatør Hans Petter Riddervold Hårsvær informerer om at stigen lå på hvitstripen midt mellom kjørefeltene, men at den kun var på veien i fem minutter før den ble fjernet.

- Vi satte ned farten på stedet slik at trafikantene var klar over at noe foregikk mens stigen lå der, men det var ikke noe stopp i trafikken på grunn av hendelsen, sier Hårsvær.

Rykket ut til brann i industribygg

De ansatte kom seg ut av bygget.   Foto: ANDERS VINJE, INNHERRED

Politiet i Trøndelag melder om brann i industribygg i Levanger. Brannvesen og industrivern jobber med slukking. Alle personer skal være ute av bygget.

- Det er meldt om mye røyk, men alle er ute av bygget. Utover det har jeg ikke så mye mer foreløpig. Omfang er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Ebbe Kimo.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Julemarkedets innendørs kulturarrangementer avlyst

Julemarkedet avlyser alle kulturarrangementer som følge av koronainnstrammingene.  Foto: Håvard Haugseth Jensen.

Julemarkedet i Trondheim opplyser onsdag at alle kulturarrangementer innendørs på arenaen deres fra 9. desember vil bli avlyst som følge av korona-innstrammingene. Dette skriver de i en pressemelding. Julemarkedet vil holde åpent hele perioden ellers fram til den 19. desember.

Ellers vil julemarkedets utendørs kulturarrangementer foregå som før.

- Vi jobber også med å flytte fortellerteateret til ute. Nå flytter vi på masse her, sier Kirsten Schultz, daglig leder i Midtbyen management til Adresseavisen.

Videre i pressemeldingen skriver Julemarkedet at de vil sørge for smittevernsfaglig forsvarlig drift og innføre antallsbegrensinger i Lavvoen slik at alle gjester har god nok plass til å holde en meter avstand.

Pariserhjulet samt hest og vogn er fortsatt trygge aktiviteter. Alle utstillerne på Julemarkedet tar smittevern på alvor for å gi besøkende gode handleopplevelser.

«Slik kan vi sammen fortsette med å skape en magisk førjulstid for alle innenfor trygge rammer!», skriver de. Åpningstidene fram til søndag 19. desember hver dag er som tidligere.

Julemarked på Torvet  Foto: Håvard Haugseth Jensen.

 

Meldte om trafikkaos på E6 - veien åpen igjen

Politiet melder på Twitter om trafikkaos i Levanger etter en bilstans på E6 sørgående felt like ved Magneten. Bilberging er på vei.

- Vegvesenet er varslet, så vi regner med dette går i orden ganske raskt, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Anlaug Oseid, til Adresseavisen.

- Hvordan kan en liten bilstans skape kaos?

- Det er vel ingen muligheter for å passere, fordi det er midtdeler der, sier Oseid.

Klokka 12.40 melder politiet om at bilberging er på stedet- bilen er fjernet og veien er åpen.

Nye skoler på gult nivå

To nye skoler i Trondheim, Hårstad og Nyborg, ble satt på gult henholdsvis fra mandag og onsdag av denne uken.

I hovedsak betyr dette kontaktbegrensning mellom elever: Kohorter, inndelinger i soner i skolegården og at de unngår arrangement utover kohorten, store sammenstimlinger og trengsel. Rektorene ved skolene forteller også om avlyste julearrangement på tvers av kohorter og med foreldre.

Onsdag hadde Nyborg 7 elever på ett trinn, og 9 elever på et annet, med påvist koronasmitte.

- Disse trinnene har omkring 45 elever og er i jevnlig testing, sier rektor Astrid Rekstad Hernæs, som skryter av god oppfølging fra smittevernkontor og av ansatte som står i det.

- Vi er foreløpig på gult til 17. desember. Da går elevene ut i ferie og vi må se på hvordan vi løser SFO videre.

På Hårstad har de til sammen har vi hatt omkring 30 tilfeller.

- Det er to uker siden vi fikk de første tilfellene. I tillegg har vi omkring 1-2 nye positive hver dag. Det er mange på en skole med 330 elever, sier rektor Kurt Tollaksen.

Fra før av hadde Trondheim, som har benyttet trafikklysmodellen siden kommune-politikerne vedtok det 10. november, to skoler på gult. Det er Åsveien skole og Byåsen. Sistnevnte ble satt på gult 23. november.

Endret kl 12.15: - Byåsen skole er, etter møte nå, tilbake på grønt nivå, opplyser skolesjef i Trondheim, Jannicke Akse.

Tre koronapasienter innlagt i Levanger

En ny pasient med påvist koronasmitte er innlagt på Sykehuset Levanger. Totalt er det nå tre koronapasienter på sykehuset.

Det melder Helse Nord-Trøndelag i en pressemelding onsdag morgen.

Den nyeste av de tre pasientene er isolert på sengepost, og har ikke behov for intensiv behandling.

Det samme gjelder en av de to som ble innlagt tidligere denne uken. Den siste pasienten er avisolert og fortsatt innlagt på medisinsk overvåkning.

Her kjører de første bilene på nye E6

ÅPEN FOR TRAFIKK: Ny firefelts E6 mellom Kvål og Skjerdingstad i Melhus kommune åpnet onsdag morgen for trafikk.  Foto: Nye Veier AS

Onsdag morgen klokken 06.05 åpnet tre kilometer med splitter ny firefelts E6 i Melhus kommune for trafikk.

Det er den sørligste delen av E6-prosjektet Kvål - Melhus sentrum, nærmere bestemt strekningen mellom Kvål og Skjerdingstad, som nå er åpnet for trafikk i fire kjørefelt. Strekningen som nå er åpnet leder europaveitrafikken utenfor tettstedet Kvål.

Det er tidligere åpnet en kilometer med firefelts vei nord i prosjektområdet.

Etter planen skal hele nye E6 mellom Kvål og Melhus sentrum stå ferdig til sommeren.

LES OGSÅ: Nye Veier åpner tre kilometer med ny firefelts E6

Lang kø på E6 nord for Trondheim

Køen strekker seg langt i sørgående felt på E6 onsdag morgen.  Foto: Olav Wold

Adresseavisen har onsdag morgen fått flere meldinger om at det er lang kø på E6 nord for Trondheim.

Ifølge trafikkoperatør Per Morten Trymer i Vegtrafikksentralen skyldes køen et vogntog som har fått stans i sørgående felt på vei inn mot Trondheim.

Dette skal ifølge vitner på stedet være like etter man passerer Stav hotell.

- Berging er bestilt og på vei. Stavsjøtunnelen er stengt i sørgående felt, sier Trymer.

Klokka 08.34 opplyser Vegtrafikksentralen at vegen er åpnet igjen. Det er ikke lenger kø på stedet.

  Foto: Adressa.no-tipser

Vedfyring fører til dårlig luftkvalitet i Trondheim

Dette kartet viser varslet luftforurensning i Trondheim. Rødt innebær høy luftforurensing, gult er moderat og grønn er lite.  Foto: Skjermdump fra Miljødirektoratet

På grunn av kulde, mange på hjemmekontor og dyr strøm er det mange som fyrer i peisen for tiden. Lite vind gjør at det er lite fortynning av svevestøvet som blir produsert under forbrenningen.

Trondheim opplever derfor dårlig luftkvalitet, spesielt på ettermiddagen og kvelden, opplyser kommunen i en pressemelding.

De informerer om at kommunen følger tett med på luftkvaliteten i kommunen, men at det er få tiltak de kan gjøre for å redusere luftforurensing når forurensingen stammer fra vedfyring.

Luftforurensningen kan gi helseeffekter hos astmatikere og personer med andre luftveissykdommer eller hjerte-karsykdommer, og hos barn, gravide og eldre. Disse oppfordres til å redusere høy fysisk aktivitet og begrense oppholdstiden i de mest forurensede uteområdene. Luftveisirritasjoner og ubehag kan også forekomme hos friske personer.

Nå oppfordrer de trøndere til å fyre riktig i hjemmene, for å redusere luftforurensingen. Informasjon om hvordan man fyrer riktig i ovnen finnes blant annet på Trøndelag brann- og redningstjenestes Facebook-side.

LES OGSÅ: Slik holder hun varmen

Politijakt etter at mann nektet å stoppe for politiet

Klokka 00.46 natt til onsdag kom en politipatrulje over en bil som de forsøkte å stanse i Namsos.

- Bilføreren ville ikke stanse, så det ble en forfølgelse. Etter hvert fant man bilen og fikk til slutt stanset den. Det viste seg å være en mann uten førerkort, og det er mistanke om ruskjøring, sier politiets operasjonsleder Trond Volden.

Mannen, som er i 30-årene, erkjente kjøring uten førerkort og å ha forsøkt å stikke av fra politiet.

Han ble også fremstilt for blodprøve på grunn av mistanke om ruskjøring.

Lang kø på E6 i Rennebu

Det meldes om lang kø på Stavåbrua i Rennebu kommune.   Foto: Jan Tore Jonli

En Adressa-tipser melder om 2,5 timer lang kø på Stavåbrua i Rennebu kommune på E6.

Trafikkoperatør Frank Nilsen i Statens vegvesen forteller at det skal være snakk om 1,3 kilometer kø i nordgående retning fra brua, og 6-700 meter kø sørgående.

Siden slutten av november har Stavåbrua vært stengt for kjøretøy som har totalvekt på over femti tonn. Det er nok dette som har ført til kø tirsdag kveld, sier trafikkoperatør Kari Vigmostad i Statens vegvesen.

- Det er kun ett og ett vogntog som får kjøre om gangen, og begrensning på kjøretøy over femti tonn. Dersom vogntoget er tyngre enn dette må det snu, og dette kan nok føre til kø, sier hun.

Stenger dørene grunnet nye koronatiltak

Utestedet Downtown stenger dørene midlertidig grunnet regjeringens nye koronatiltak.  Foto: Emma Dahle Moe

Utestedet Downtown i Trondheim melder på Facebook at de midlertidig stenger dørene grunnet regjeringens nye koronatiltak.

Blant regjeringens nye tiltak for serveringssteder er skjenkestopp fra midnatt, minst én meters avstand mellom sitteplassene og at alkohol skal serveres ved bordene.

Ved gjenåpningen i september hadde Downtown holdt stengt siden mars 2020.

Beslagla førerkort etter trafikkulykke i Ørland

Politiet i Trøndelag meldte på Twitter klokken 18.05 tirsdag ettermiddag om at to kjøretøy var involvert i en trafikkulykke i Ørland kommune. Kun de to førerne av de aktuelle bilene var involvert i ulykken.

- Én av førerne sjekkes av helsevesen, men det er heldigvis ikke snakk om noe alvorlig personskade, sa operasjonsleder Håvard Høyem tirsdag ettermiddag.

Begge personer er klokken 18.45 avhørt av politiet, og førerkort har blitt beslaglagt hos én av førerne. Det blir opprettet sak på forholdet.

I en periode foregikk det omkjøring på fylkesvei 710 i forbindelse med ulykken. Nå er veien åpnet igjen.

Matlaging førte til røykutvikling i Klæbu

Klokken 15.18 meldte politiet på Twitter at nødetatene rykket ut til melding om røykutvikling i en leilighet i Klæbu.

Litt over halv fire var politiet fremme på stedet. Det viste seg at røykutviklingen stammet fra matlaging. Det var ikke brann i leiligheten, og heller ikke behov for evakuering, opplyser politiet.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Vogntog-stans førte til kø på E6

Trafikkoperatør Roger Berg i Statens vegvesen meldte litt etter klokken 15.00 at det var kø fra toppen av Okstadbakken inn mot Trondheim sentrum.

Køen skyldtes at et vogntog hadde stoppet i høyre felt i bakken. Nå har vegvesenet fått flyttet vogntoget, og køen har løst seg opp.

- Det er litt etterslep fra køen, men trafikken flyter greit på stedet, sier trafikkoperatør Henrik Haugland kvart på fire tirsdag ettermiddag.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Innstiller hurtigbåtsamband grunnet stokker

Rute 810 mellom Trondheim og Vanvikan forblir innstilt. Det melder Fosen Namsos sjø på sin hjemmeside klokka 14.07. I meldingen heter det at det jobbes med opprydding og det forventes at havna åpner i løpet av kvelden tirsdag. Inntil videre kjøres det buss for båt.

Åpner ny E6-strekning allerede onsdag morgen

ÅPNER FOR TRAFIKK: En strekning på rundt tre kilometer med ny firefelts E6 i Melhus kommune åpner for trafikk onsdag 8. desember.  Foto: Nye Veier AS

Ny firefelts E6 mellom Kvål og Skjerdingstad i Melhus kommune åpner for trafikk allerede onsdag 8. desember klokken 06.00, det får Adresseavisen opplyst av veiselskapet Nye Veier AS.

Det ble tidligere meldt at nyveien på strekningen skulle åpne natt til torsdag.

Strekningen som nå åpnes for trafikk er på rundt tre kilometer, og leder europaveien utenfor tettstedet Kvål.

Nye Veier bygger ny motorvei mellom Kvål og Melhus sentrum (cirka syv km), og strekningen som nå åpner for trafikk er den sørligste delen av dette prosjektet.

Nye E6 mellom Kvål og Melhus sentrum bygges for fartsgrense 110 km/t og blir Trøndelags første motorvei med så høy fartsgrense. E6 mellom Kvål og Skjerdingstad får imidlertid fartsgrense 80 km/t ved åpning.

LES OGSÅ: Nye Veier åpner tre kilometer med ny firefelts E6

Vogntog sperrer fylkesvei

Vegtrafikksentralen har ifølge politiet i Trøndelag meldt om et vogntog som sperrer veien nord for Kolvereid. Det gjelder en bakke på fylkevsei 7112 ved Rotvikvatnet.

- Det er ikke en tung trafikert vei så det er Vegtrafikksentralen som har saken, sier operasjonsleder Roger Nomeland.

Det skal nå være strødd på stedet.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Måtte stenge tunnel - store køer i morgenrushet

Da innkjøringen til østgående tunnelløp i Strindheimtunnelen ble stengt, klarte ikke rundkjøringen å ta unna all trafikken.  Foto: Terje Svaan

Strindheimtunnelen i Trondheim var stengt i begge retninger, etter at et vogntog var i berøring med taket i det østgående løpet tirsdag morgen, opplyser Vegtrafikksentralen i Midt-Norge.

Hendelsen skjedde rundt klokken 07.15, og det østgående tunnelløpet ble deretter stengt i påvente av en undersøkelse av eventuelle skader.

Rundt klokken 08 ble også det vestgående tunnelløpet (inn mot sentrum) stengt fordi trafikken hopet seg opp, opplyser trafikkoperatør Stian Gullvåg. Årsaken var at rundkjøringen ved Nedre Elvehavn ikke klarte å ta unna trafikken.

- Trafikken sto gjennom neste hele tunnelen, og derfor ønsket vi å sende bilene ut på omkjøringsveiene, sa Gullvåg, som fortalte at det fortsatt sto biler i tunnelen.

Det har også dannet seg kø i Innherredsveien på grunn av tunnelstengingen.  Foto: Torun Støbakk

Klokken 08.15 var vogntoget ute av tunnelen, og Vegtrafikksentralen ventet da på en entreprenør som skulle undersøke om det var skader i taket.

Begge løpene i Strindheimtunnelen ble åpnet ved 08.45-tiden, meldte Vegtrafikksentralen på Twitter senere.

Utsetter åpning av nybrua

Åpningen av Åstfjordkryssinga på Laksevegen utsettes.  Foto: Tore Nordvik, Trøndelag fylkeskommune

Tirsdag 7. desember skulle det være offisiell åpning av den nye Åstfjordkryssinga i Orkland kommune, i regi av Trøndelag fylkeskommune.

Nå blir det likevel ikke noe av. Trøndelag fylkeskommune informerer på sine nettsider om at åpningen utsettes grunnet smittesituasjonen.

Åstfjordkryssinga er det siste hovedprosjektet på Laksevegen, og består av Åstfjordbrua (735 meter lang), Mjønestunnelen (770 meter lang) og Slørdalstunellen (2600 meter lang). Prosjektet har hatt en kostnad på 1,4 milliarder kroner.

Åpningsarrangementet skal blant annet markere avslutningen av prosjektene på fylkesveg 714 Laksevegen, ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen.

Ny dato for åpningen vil komme når smittesituasjonen tillater det, skriver kommunen.

Skal ha kommet uskadd fra rundvelt

Politiet ble mandag kveld varslet om en trafikkulykke på fylkesvei 770 ved Finnevatnet i Nærøysund kommune. Operasjonsleder Håvard Høyem ved Trøndelag politidistrikt forteller at det var sjåføren selv som ringte om hendelsen. Politiet la ut en melding på Twitter om hendelsen klokken 21.52, men operasjonslederen forteller at utforkjøringen trolig har skjedd en god stund tidligere.

– Det var en ung mann på 18 år som kjørte. Han ble visst plukket opp av noen som passerte etter hendelsen. Det ble sagt at han var helt uskadd, og airbagene skal ikke ha blitt utløst. Bilen skal imidlertid ha gått rundt, og sjåføren vil nok bli tilsett av helse, sier Høyem.

Bilen skal ha havnet i grøfta etter utforkjøringen.

Brannvesenet rykket ut etter melding om røyk i leilighet

Brannvesenet ble klokken 16.10 mandag ettermiddag varslet om røykutvikling i en leilighet på Tiller i Trondheim.

– Det viste seg å være røykinnslag fra en ovn.

– Så det var ingen brann?

– Det var brann i ovnen. Røyken for feil vei, og det kom masse røyk inn i leiligheten, svarer Tor Arne Malm ved brannvesenets 110-sentral.

Like før klokken 17.00 opplyser han at alt er under kontroll, og at brannvesenet lufter ut. Ingen ble skadet i hendelsen.

Samme sjåfør fikk ni advarsler: - Alvorlig

Mandag 6. desember fikk sjåføren av et tungkjøretøy bot for brudd på kjøre- og hvilebestemmelsene, etter ni tidligere advarsler. Sjåføren ble tatt under en tungkjøretøykontroll av Statens vegvesen på Åsen.

Føreren fikk 1000 kroner i gebyr, og foretaket tilknyttet kjøretøyet fikk 2000 kroner i gebyr for brudd på kjøre -og hviletidsbestemmelsene. Bruddet grunner i over 5 timer kjøretid uten godkjent pause.

- Slike tilfeller er alvorlig både på grunn av konkurransevilkår og at sjåførene av tungkjøretøy trenger tilstrekkelig hvilke. De har tung last, og blir de trøtte kan det få store konsekvenser, sier Mariusz Lukasz Szymczyk i Statens vegvesen.

Szymczyk forteller at sjåføren tidligere kun har hatt mindre brudd, men at sjåføren ble tatt for et såkalt SI-brudd i kontrollen mandag. SI-brudd tilsier regelbrudd av mer alvorlig grad.

- Føreren får ingen større konsekvenser utover gebyret enn så lenge. Hvis det blir flere brudd på samme foretak i et kort tidsrom tar vi jevnlige kontroller av kjøretøyet, sier Szymczyk.

Melder om mange ledige vaksinetimer i Trondheim

Her er det mange ledige vaksinetimer om dagen, opplyser kommunen.   Foto: Terje Svaan

I en pressemelding mandag ettermiddag opplyser Trondheim kommune at det er mange ledige vaksinetimer ved vaksinestasjonen på Sluppen.

- Både de som ikke har tatt første dose, de som skal ha dose nummer to og tre kan bestille time på hjemmesiden til kommunen. Det er imidlertid bare de over 65 som foreløpig kan få dose nummer tre - hvis det har gått minst fem måneder siden man fikk andre dose med koronavaksine.

- Skal du ha dose nummer én så er det bare å møte opp på vaksinestasjonen på Sluppen uten å bestille time, skriver kommunen videre.

Melding om røyk i ventilasjonsanlegg ved skole i Trondheim

Politiet i Trøndelag meldte på Twitter mandag ettermiddag at det var kommet melding om røyk i ventilasjonsanlegget på Eberg skole.

Operasjonssentralen opplyste videre at brannvesenet hadde kontroll på stedet.

- Elever sendt inn i bygget igjen. Politiet kjører til stedet, het det i meldingen klokka 13.30.

Vaktleder Tor Arne Malm ved Midt-Norge 110-sentral opplyser til Adresseavisen at noe hadde smeltet ved en kokeplate ved skolen.

- Dette førte til røyk og dermed gikk brannalarmen. Vi jobber nå med å lufte ut, sa han like før klokka 13.40.

Operasjonsleder Bjørnar Gaasvik ved politidistriktet opplyser at de fikk melding om røykutviklingen klokka 13.21.

- Det var røyk som hadde spredt seg i ventilasjonsanlegget på skolen etter at en ledning hadde smeltet, sier Gaasvik, og legger til at dette var ledningen til en kaffemaskin som lå ved en kokeplate.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

E39 var stengt på grunn av gjenstander i veibanen

Vegtrafikksentralen skrev mandag på Twitter at E39 mellom Børsa og Thamshavn var stengt i begge retninger på grunn av gjenstander i veibanen.

- Entreprenør er på stedet for opprydning. Omkjøring skiltet om fylkesvei 800, het det i meldingen klokka 13.11.

Klokka 13.37 var veien åpen igjen, informerte sentralen om på Twitter.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Rykket ut til brann i fjøs

Huseieren skal selv ha slukket brannen.  Foto: Anders Vinje, Innhered

Brannvesen og politi rykker ut til kontroll av et branntilfelle i Levanger, varslet Namdal 110-sentral på Twitter klokken 11.30 mandag.

Ti minutter senere varslet de at brannvesenet var framme på stedet og at det hadde vært tilløp til brann. Brannvesenet startet riving og etterslukking.

Branntilløpet skal ha skjedd på en vegg inne i fjøset, men det er foreløpig uvisst hva som har skjedd, skriver Innherred.

Fjøset det brant i ligger på Nossum i Levanger, ifølge lokalavisa. De skriver videre at verken dyr eller mennesker skal ha blitt skadd og at huseieren selv har slukket brannen.

Mistenker omikron-smitte i Steinkjer

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud i Steinkjer.  Foto: LEIF ARNE HOLME

- Vi har tre steinkjerbygg som vi har behandlet som mulige tilfeller av den nye varianten. Vi har bedt om sekvensering hos St. Olav for å få svar, sier kommuneoverlege Sunniva Rognerud i Steinkjer til Trønder-Avisa.

To av de tre smittede personene var på landbruksmessa i Lillestrøm, mens den tredje har vært i Oslo, opplyser hun videre til avisa.

- Det blir spennende å se hva prøvene viser. Men om det viser seg å være den varianten, har vi iallfall klart å begrense smitten ved å sette nærkontakter i karantene, fortsetter hun.

- Frontruta for dårlig skrapet - kjørte inn i gravemaskin

En kvinne fikk mandag morgen beslaglagt førerkortet sitt fordi frontruta var for dårlig skrapet.  Foto: Politiet

Mandag morgen rykket politiet ut til Heimdal etter en kollisjon. En bil og en gravemaskin var involvert.

Operasjonsleder Bjørnar Gaasvik ved Trøndelag politidistrikt opplyste i 09.15-tiden at det var en kvinnelig bilist som hadde kjørte inn i en gravemaskin.

- Vi er på stedet og undersøker, sa Gaasvik.

Slik så ruta ut fra utsiden da politiet ankom.  Foto: Politiet

 

Klokka 09.21, opplyste politiet videre på Twitter at frontruta på bilen var for dårlig skrapet.

- På grunn av dette blir førerkortet beslaglagt og sak opprettet, het det i meldingen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Kø på E6 etter at vogntog kolliderte

To vogntog står delvis i høyre felt, etter et sammenstøt på E6 på Tiller i Trondheim, opplyser trafikkoperatør Stian Gullvåg ved Vegtrafikksentralen i Midt-Norge.

Hendelsen skal ha skjedd i nordgående felt mellom City Syd og Tonstadkrysset, opplyser han. Hastigheten er satt ned til 50 kilometer i timen, og det er en del kø på stedet, ifølge Gullvåg.

- De står delvis ute i kjørefeltet ved avkjøringsrampen til Tonstadkrysset, sier han.

Lang kø etter trafikkuhell på Skovgård

Politiet i Trøndelag melder om et mindre trafikkuhell på Skovgård.

Politi og ambulanse er på stedet.

Bilberger er bestilt, men det er lang kø på stedet, melder politiet på Twitter klokka 07.48 mandag morgen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Tre pågrepet etter voldshendelse

Tre personer er pågrepet etter voldshendelse på et utested i Selbu.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.10 søndag kveld.

En person har fått kraftig juling og er kjørt til St. Olavs hospital med ambulanse. Vedkommende er ikke livstruende skadd, men kraftig forslått.

- Det er vanskelig å si hva bakgrunnen for slåssingen er, men det var en mann som hadde greid å terge på seg tre andre. Da han kom til St. Olav oppførte han seg så ekstremt dårlig der også, at han også havnet i arresten til slutt, sier politiets operasjonsleder Ole Petter Hollingen.

Alle fire involverte sitter derfor i arresten nå. To av dem er i 40-årene, mens to er i 50-årene.

Låste tyven inn på loftet og ringte politiet

Natt til mandag brøt en mann seg inn i en enebolig på Kuhaugen i Trondheim.

- Mannen ble oppdaget av huseieren. Han rømte opp på loftet, og der greide huseieren å låse igjen døra og ringe politiet. Da vi kom til stedet hadde tyven klart å komme seg ut på taket, sier politiets operasjonsleder Ole Petter Hollingen til Adresseavisen.

Mannen, som er i 30-årene, ble pågrepet, og havnet i arresten.

- Pågripelsen gikk greit for seg, og ingen ble skadet, sier Hollingen.

Én person pågrepet etter voldshendelse i Trondheim

  Foto: Richard Sagen

- Det har vært en voldshendelse på Ranheim. En person er skadet og kjørt til St. Olav, skriver politiet i Trøndelag søndag kveld.

Vedkommende var oppegående da han satte seg i ambulansen, ifølge politiet.

Én person er pågrepet.

Ifølge Adresseavisens reporter på stedet er det tre politibiler utenfor privatadressen.

Glass med lys eksploderte da de tente opp i peisen

I åtte-tiden søndag kveld fikk politiet melding om brann i et mikrohus på Rissa ved Fosen folkehøgskole.

- Vi er fremme nå. Brannen ble slukket av folk på stedet, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm klokka 21.25.

- Det var tent opp i en ovn. Oppå ovnen sto et glass med lys, som hadde eksplodert, sier hun.

To personer har inhalert røyk og ble sendt til legevakta for en sjekk.

Møter helsetoppene mandag: Skal diskutere hva som skjer hvis omikron kommer til Trondheim

Komunedirektør Morten Wolden.   Foto: Håvard Haugseth Jensen.

Klokka 9 mandag morgen møter Trondheim kommune Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Det sier kommunedirektør Morten Wolden til Adresseavisen søndag kveld.

- Da har vi kanskje fått svar på om det er snakk om omikronsmitte. Dialog med FHI og Helsedirektoratet blir veldig viktig med tanke på hva vi skal gjøre i Trondheim og trondheimsregionen, sa han tidligere denne uka.

Det er foreløpig ikke påvist omikron-varianten i Trondheim. St. Olavs hospital har testet 60 positive koronaprøver for å avdekke den nye virusvarianten, men alle var delta-varianten.

Tidligere denne uka sa Wolden at kommunen kan innføre ytterligere tiltak dersom Trondheim får et omikronutbrudd.

Andreas Christensen er overlege i medisinsk mikrobiologi ved St. Olavs hospital. Han sa lørdag at han tror at det vil bli påvist omikron i Trondheim i neste uke.

- Det er nå påvist i flere deler av landet og det er snakk om personer som har vært på arrangementer der det er påvist omikron allerede, sa han.

Fylkesvei måtte stenge på grunn av påkjørt høydemarkering

Statens vegvesen 

Klokka halv seks søndag ettermiddag sendte Vegtrafikksentralen i Midt-Norge ut en entreprenør, etter at en høydemarkering på fylkesvei 773 i Namsskogan ved Steinfjelltunnelen ble påkjørt.

- Veien er fortsatt stengt, og entreprenør er på vei, sa Erlend Karlsen hos VTS klokka 18.15.

Like etter klokka 19 melder VTS at veien er åpen igjen.

Bil påkjørt bakfra i Trondheim - lav sol mulig årsak

Politiet måtte rykke ut etter at en bil ble påkjørt bakfra i Prinsens gate. 

Klokka 11.46 fikk politiet melding om at en bil hadde blitt påkjørt bakfra ved Prinsen kino.

Det skal ha skjedd i forbindelse med venting på grønt lys i et lyskryss, opplyser operasjonsleder Bjørnar Gaasvik ved Trøndelag politidistrikt.

- UP-patrulje er på stedet og undersøker. Bilberger er på vei, fordi den bakerste bilen har hektet seg fast til hengerfestet til den påkjørte bilen. Det kan bli litt trafikale utfordringer, informerte politiet klokken 12.

En time sener er situasjonen i den trafikkerte sentrumsgata løst.

- Veien er åpnet igjen etter at bilberger har vært på stedet. En var bilene var kjørbar og en ble fraktet bort. Det er snakk om mindre materielle skader og partene skriver skademelding på stedet, uttaler Gaasvik.

Det blir ikke noen reaksjoner fra politiet etter ulykken.

- Det er grunn til å tro at lav sol midt imot spilte en rolle. Politiet som kjørte til stedet melder at sikten var krevende, sier Gaasvik.

Først fikk politiet tips om vinglete kjøring i Trondheim. Så kjørte samme bil på flere andre biler i Levanger sentrum

Politiet på stedet i Levanger  Foto: Roger Rein, Innherred

Politiet har fått melding om at en bil har truffet flere andre biler i Levanger.

Det skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Politiet har kontroll på en person som mistenkes for ruskjøring.

- Like før første politienhet kom til stedet, satte han seg inn i bilen igjen og virket som han skulle kjøre videre. Da fikk patruljen blokkert veien, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik ved Trøndelag politidistrikt.

- De fikk raskt kontroll på føreren som ble undersøkt for alkoholpåvirkning. Der testes han negativt, men han mistenkes for annen rus. Det vil gjøres videre undersøkelser rundt det.

Samme bil ble i 10-tiden observert på E6 i Trondheim, og skal ha kjørt vinglete. Politiet var på utkikk etter bilen, men den kom seg altså helt til Levanger.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

To tatt for ruskjøring: - Har nok promille fra kvelden før

Under en UP-kontroll i Jonsvannsveien ble det delt ut tre forenklede forelegg, og to førere ble anmeldt. Det tvitrer politiet i Trøndelag søndag formiddag.

To av foreleggene ble utdelt for manglende skraping av is, mens det siste var for kjøring mot trafikkforbudsskilt.

- Det er litt i vinden om dagen. Bilene var ikke skrapa og hadde isflekker over hele frontruta.

- Det hender vel at slike ting får større konsekvenser?

- Ja, men vi var ikke helt der i dag. De hadde sikt, så vi reagerte derfor kun med forenklet forelegg.

En av førerne var påvirket av alkohol, den andre av medikamenter. Sistnevnte hadde heller ikke gyldig førerkort.

Hafstad forteller at kontrollen ble utført i samarbeid med Sentrum politistasjon i Trondheim, og at bakgrunnen er julebordsesongen.

- De fleste har nok promille fra kvelden før, ja, sier han.

I natt: Mann knuste bilruter med store steiner i Trondheim

Slik så frontruta ut etter skadeverket  Foto: Bertil Lernæs

- Det var veldig mye småting som foregikk hele tida, oppsummerer operasjonsleder Rune Brandmo ved Trøndelag politidistrikt når han blir spurt om politinatta.

Han begynner å lese høyt fra loggen:

- Det er en del overstadige folk som har vært ute og lagd litt uro. En person gikk på E6 ved Ler, en mann var vanskelig på en bar i Dronningens gate, det var fest i Ranheimsfjæra og slagsmål på Rissa… og nå har jeg bare kommet til klokka halv ett.

Brandmo forteller at over 30 av nattens oppdrag gikk på bråk, ordensforstyrrelser og beruselse.

Et utvalg av hendelsene havnet på Twitter.

Deriblant en fest med rundt 50 mindreårige deltakere i Namsos, hvor politiet skriver at det var amper stemning. I Melhus ble en bilist tatt med for blodprøve, mistenkt for promillekjøring.

I Stadsing Dahls gate i Trondheim ble flere ruter på en bil knust.

- Det var et meningsløst skadeverk. En person har knust flere ruter med svære steiner. Vi har verken fått tak i bileieren eller gjerningsmannen, men vi har videobilder av hendelsen, sier Brandmo.

Kvinne bet dørvakt i armen - bortvist fra Trondheim sentrum

Politiet rykker ut til en hendelse i Olav Trygvassjons gate lørdag kveld  Foto: Emilie Sofe Olsen

Politiet rykket ut til hendelse på uteplass i Trondheim sentrum lørdag litt før klokka 23.

- Det var tilfeldigvis en patrulje som kjørte forbi midt i hendelsen, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Stian Aalberg.

En dørvakt på en uteplass i Olav Tryggvasons gate trengte bistand etter at en kvinne hadde bitt han i armen.

- Vi har kontroll på henne, og hun er bortvist fra Trondheim sentrum, sier Aalberg.

Kvinnen er en kjenning av politiet. Fornærmede vurdererer selv om han ønsker å anmelde på mandag.

Mistet lappen etter skrensing på p-plass

En mann i 20- årene er anmeldt og midlertidig fratatt førerkortet for skrensing på en parkeringsplass på Tillerbyen, melder politiet på Twitter.

- Det heter jo seg at man skal kjøre hensynsfullt, varsomt og aktsomt. Gjør man ikke det, er det lett å miste førerkortet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Kirsten Bergstrøm.

Bil kjørte av veien

Operasjonsleder Ellen Marie Brende opplyser klokka 22.12 at en bil ar kjørt av fylkesvei 950 ved Væressletta i Trondheim.

- Det er trolig ikke snakk om personskade. Flere personer forsøker å få bilen på veien igjen, og det er bekymring rundt at det kan oppstå farlige situasjoner på grunn av dette, sier hun til Adresseavisen.

Klokka 22.23 informerer politiet via Twitter om at bilen ikke lenger er på stedet, og at de ikke følger saken videre.

To personer gikk gjennom isen i Meråker

Det ble igangsatt en stor redningsaksjon lørdag kveld da politiet i Trøndelag mottok melding at to personer skal ha gått gjennom isen i Litjfunnsjøen i Meråker kommune.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 19.34. Nødetatene, Norsk luftambulanse og Norsk folkehjelp rykket ut til stedet.

Det skal ikke være bilveg inn til området, ifølge politiet.

- Begge personene er oppe av vannet. Alt vi vet er at de er ved bevissthet, men kalde, sier operasjonsleder Ellen Marie Brende i Trøndelag politidistrikt.

I en oppdatering klokka 20.30 sier operasjonsleder Ellen Marie Brende at begge involverte fraktes i luftambulanse til to ventende ambulanse skal undersøkes videre.

Operasjonsleder Ellen Marie Brende opplyser klokka 22.14 at politiet har fått en bedre oversikt over hendelsesforløpet.

- Det skjedde i forbindelse med reinsflytting. To av følget gikk gjennom isen, men fikk hjelp av følget og ble dratt opp med tau, sier Brende.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 E-post: tips@adresseavisen.no

Blør fra ansiktet etter slagsmål i Trondheim

Politiet i Trøndelag melder på Twitter om slagsmål mellom to menn i Trondheim sentrum klokka 19.07.

- Politiet er på stedet og har kontroll på situasjonen. En person fremstår skadet, vedkommende har skader i ansiktet og blør, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt.

Ambulanse er på vei til stedet.

- Den ene mannen som er involvert er i 30-årene og mannen som fremstår skadet vil motta helsehjelp. Politiet er fortsatt på stedet å undersøker hendelsen, avslutter Brende.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 E-post: tips@adresseavisen.no

Røykutvikling i enebolig på Åsvang

Politiet har mottatt melding om røykutvikling i enebolig på Åsvang, melder de på Twitter like før klokka 19 lørdag kveld.

Brannvesenet er på stedet.

- Røykutviklingen skal ha startet fra et stearinlys som sto på en vedovn, situasjonen ble raskt avklart, sier Skjalg Ahlstrøm brannvakt i 110-sentralen Midt.

Tenåring ble aggressiv på bussen - knuste bussruta

Politiet i Trøndelag melder på Twitter om en person som har knust en rute i en buss ved Lerkendal.

- Det er en gutt i tenårene som har sparket et vindu på bussen. Gutten var passasjer på bussen og skal ha vært aggressiv, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt.

I en oppdatering fra politiet klokka 18.47 sier operasjonslederen at politiet fortsatt er på stedet å jobber.

- Politiet rykket ut til stedet og har kontroll på gutten. Han skal har ha satt seg opp mot patruljen og vil trolig bli anmeldt for vold mot politiet og skadeverket på bussen.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 E-post: tips@adresseavisen.no

Bil traff snøfonn - havnet på taket

Politiet i Trøndelag melder på Twitter at en bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Grong.

Det skal ha vært en person i bilen. Vedkommende skal ha kommet seg ut, skriver de videre i Twittermeldingen.

- Politiet fikk inn melding klokken 15.48 lørdag. Det er meldt om store materielle skader på bilen. Politiet er fortsatt på tur til stedet, så det er alt vi vet per nå, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt.

Brannvesenet skal være på stedet og melder om glatte veier.

Politiet beskriver hendelsen slik klokka 16.38 på Twitter: Fører har truffet en snøfonn, mistet kontroll på bilen og kjørt ut. Flere snøfonner i området, som gjør kjøreforholdene vanskelig. Vi varsler Vegtrafikksentralen om behov for brøyting. Fører er sjekket av helse, uskadd. Vi oppretter ikke sak.

Klokka 16.58 er veien åpnet igjen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Påkjørsel bakfra på Røros

Politiet i Trøndelag melder at nødetatene rykket ut til en påkjørsel bakfra på fylkesvei 30 ved Havsjøen i Røros, klokka 15.40.

- Den første bilen stoppet opp for et rådyr i veibanen, og da kjørte bilen bak inn i den. Det var to personer i den fremste bilen, og en person i den bakerste bilen, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Ellen Maria Brende.

Et kjørefelt er stengt i området, og det er ifølge politiet meldt om en del trafikk grunnet julemarked.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

Mann mistenkt for ruskjøring på Fosen

Politiet rykket ut til Fosen i 12-tiden lørdag. Årsaken var mistanke om ruskjøring

- Det er snakk om en mann i 30-årene som mistenkes for ruskjøring, annet enn alkohol. Han er på legevakta for bevissikring, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Ellen Maria Brende.

Det ble tatt kontroll av kjøretøyet.

Innstiller båtavganger på grunn av været

Fosen Namsos sjø melder om to innstilte båtavganger på forbindelsen mellom Trondheim og Brekstad lørdag. Avgangen fra Trondheim klokken 11.45 og avgangen fra Brekstad klokken 12.40 innstilles. Avgangene innstilles på grunn av værforholdene.

Det blir alternativ transport med buss.

To blir anmeldt etter promillekontroll i Trondheim

Utrykningspolitiet har lørdag morgen gjennomført en promillekontroll i Tempekrysset i Trondheim. Circa 100 førere ble kontrollert, ifølge en twittermelding fra politiet.

- To ga utslag på promille og vil bli anmeldt. I tillegg blir det en anmeldelse for kjøring med tilhenger uten gyldig førerkort for henger, skriver politiet.

Ifølge en snapchatmelding fra UP i Midt-Norge hadde en av sjåførene som blir anmeldt for alkoholpåvirket kjøring mindreårige barn i bilen.

Død mann funnet i Namsenfjorden

En mann i slutten av 60-årene ble torsdag kveld funnet død i Namsenfjorden utenfor Breksillan i Namsos, ifølge Namdalsavisa.

Politiet har rutinemessig opprettet sak for å finne ut hva som har hendt. Det er besluttet obduksjon av avdøde.

– Så langt har vi ingen indikasjoner på at det har skjedd noe straffbart forut for dødsfallet. Vi håper etterforskninga vil gi oss flere svar på hva som kan ha skjedd, sier etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen hos politiet i Namsos til avisen.

Obduksjonen vil gi 100 prosent sikkerhet når det gjelder identifikasjon, men Fuglum Juliussen sier til avisen at de har en sterk mistanke om hvem de har funnet.

Snåsa anbefaler koronatest for folk som har vært på messe

- Snåsa kommune anbefaler at alle som har vært på landbruksmessa på Lillestrøm i helgen tester seg for korona med PCR test på Steinkjer teststasjon så snart som mulig, det skriver Snåsa kommune i melding på sine nettsider.

Kommunen har fått meldt nye koronatilfeller etter dette arrangementet.

Adresseavisen har tidligere fortalt at alle som var på landbruksmessen Agroteknikk på Lillestrøm i slutten av november, nå blir anbefalt å teste seg. Det dreier seg om i underkant av 37 000 mennesker, opplyser Traktor- og Landbruksmaskinimportørenes Forening (TLiF) til VG.

Tror brann i dør er påsatt - pågrepet en person

Tidlig lørdag morgen fikk politiet melding om en brann i ei dør i Stjørdal.

- Meldingen kom til oss 05.37. Politiet har pågrepet en person som vi tror har tilknytning til det som har skjedd, sier operasjonsleder Anne Birgitte Arras i Trøndelag politidistrikt.

I en oppdatering på Twitter skriver politiet at brannvesenet fikk raskt kontroll på branntilløpet og at bygget var tomt.

- Vi tar avhør av melder som observerte både brannen og en person da det skjedde, sier Arras.

Tenåring mistet førerkortet

Politiet tok fredag kveld beslag i et førerkort etter uvettig kjøring. Dette skjedde i Orkland. Føreren var en mann i slutten av tenårene.

- Avhørt og erkjenner forholdet, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Fem førere fikk bot for den samme mangelen

Fem bilister fikk gebyr for manglende vognkort til tilhenger.  Foto: Statens vegvesen

Fredag kveld hadde Statens vegvesen en kontroll av lette kjøretøy på Fannrem. Det opplyser de i en e-post til Adresseavisen.

Totalt 29 kjøretøy ble kontrollert. Av disse ble to anmeldt.

- En fører hadde ikke førerett for tilhenger klasse B96/BE. Føreren fikk kjøreforbud og anmeldt av politiet, skriver Statens vegvesen.

En annen fører manglet lys på tilhengeren, og det viste seg at tilhengerkontakten ikke var tilkoblet. Her ble fører gitt et bruksforbud og anmeldt.

- En fører fikk 3000 kroner i gebyr for svarte nasjonalitetsmerker på kjennemerkene, opplyser de.

Totalt 13 tekniske kontrollsedler ble delt ut under kontrollen, hovedsakelig for lysfeil. Det ble også gitt fem gebyr for manglende vognkort til tilhenger.