Av: Frank Cadamarteri

Beslagla to førerkort på E6

En bilfører fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt til 104 km/t på E6 på Heimdalsmyra av Utrykningspolitiet. Fartsgrensen på stedet er 80 km/t.

- Førerkortet beslaglegges grunnet total prikkbelastning, skriver politiet i Trøndelag på Twitter klokken 13.31 fredag.

Klokken 14.00 skriver politiet at beslaget skjedde etter en gjennomsnittsmåling av farten fordi føreren kjørte for fort og snakket i mobiltelefon. Vedkommende er også i prøvetid for førerkortet. Forholdene utgjør til sammen 12 prikker. Føreren blir også anmeldt.

Det er det andre førerkortbeslaget på kort tid fredag. Klokken 12.49 meldte politiet på Trøndelag om at UP også beslagla et førerkort ved Hofstadmoen i Melhus. Der ble en bil målt til 109 km/t i en 80-sone på E6. Årsaken til beslaget er den totale prikkbelastningen. Bilføreren blir også anmeldt.

- Bilføreren var en mann midt i 30-årene, sier operasjonsleder Kamilla Engen ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

Utrykningspolitiet har også avholdt kontroller flere steder fredag formiddag.

Etter en laserkontroll i en 70-sone på E6 ved Ler i Melhus ble det I Melhus fikk to bilførere forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 86 km/t.

Politiet har også hatt laserkontroll på E6 ved Oppdalsporten. Der ble to bilførere ilagt forenklet forelegg. Høyeste målte hastighet var 70 km/t. Fartsgrensen på stedet er 60 km/t.

Her kan du lese mer om hva det koster deg dersom du kjører for fort.

Siste nytt