Av: Berit Baumberger

Bystyret banket igjennom Byåstunnelen

foto
De 77 første meterne av Byåstunnelen er allerede sprengt ut på Sluppen. Nå er det klart at dette arbeidet vil fortsette, tidligst i 2027. Foto: Terje Svaan

De såkalte «Miljøpakke-kameratene», SV, Ap, MDG, Sp, Venstre og KrF, forhandlet helt til onsdag morgen. Da kom de frem til en løsning for hvordan de skal disponere midler fra Miljøpakken. Kompromisset innebærer at Byåstunnelen er sikret, samtidig som det satses på sykkelvei og kollektivfelt.

- Jeg vil rose alle miljøpakkekameratene for at vi har funnet det rette vippepunktet. Men jeg legger ikke skjul på at vi er urolige for at de nye veiene kan bli så attraktive at flere kjører bil. Det vil gjøre det mer krevende å nå nullvekstmålet, sa Geirmund Lykke (KrF).

Ola Lund Renolen og MDG var egentlig kritiske til tunnelen. Kommunedirektøren hadde anbefalt ikke å sette av penger til den, fordi de mener det vil gjøre det mer attraktivt å kjøre bil:

- Når det er meldt drittvær, ta med deg paraply. Byåstunnelen er for oss et sånt dårlig vær som kommer, og som vi har tatt med oss paraply for å møte, sa Renolen.

Siste nytt