Det viser tall fra kvartalsrapporten fra selskapet som spesialiserer seg innen veiprising og transportsystemer.

I andre kvartal hadde selskapet en omsetning på 246 millioner kroner, en oppgang på 38 prosent sammenlignet med året før.

Driftsresultatet endte på 11 millioner kroner, noe svakere enn på samme tid i fjor.

Rekordstor ordrereserve

I løpet av kvartalet har selskapet fått inn ordrer fra kunder til en verdi av 200 millioner kroner. Tar man også med første kvartal, skaffet selskapet seg ordrer verdt hele 523 millioner kroner i løpet av årets første seks måneder.

Like etter kvartalets slutt kom også nyheten om at en klagesak på et prosjekt Q-Free vant i Slovenia tidligere i år, gikk i Q-Frees favør.

Slovenia-kontrakten er selskapets største noen gang, og betyr at Q-Free kan bokføre ytterligere 472 millioner kroner i ordrereserven. Oppå alt dette fikk selskapet også en kontrakt for levering av bombrikker i tre år i Portugal. Verdien på denne kontrakten er 75-90 millioner kroner.

Veksten i ordrereserven så langt i år er på over 1 milliard kroner, noe som gjør selskapets totale ordrereserve nå er på nærmere 1,3 milliarder.

- Dette gir gode muligheter til å bedre inntjeningen, spesielt neste år. Det er først i 2017 vi vil få skikkelig effekt av Slovenia-kontrakten, så neste år ser enda bedre ut enn 2016, sier finansdirektør Roar Østbø til Adresseavisen.

- Sterk vekst

Konsernsjef Håkon Volldal mener årets andre kvartal har vært et godt kvartal for Q-Free.

- Vi leverte sterk vekst fra år til år og gikk inn i andre halvdel av 2016 med en rekordstor ordrereserve. Vi forventer at vi skal kapitalisere på denne ordrereserven og levere høy organisk vekst og økt fortjeneste i tiden fremover, kommenterer Volldal i en børsmelding.