Ingen av dem skal derimot flytte dit, ifølge Pettersen, som sier at de nå jobber med et par «interessante muligheter» for eiendommen.

– Det er en velholdt og pent opparbeidet eiendom, med et herskapelig uttrykk, men vi har ennå ikke tatt en endelig beslutning. Det foreligger altså ingen leiekontrakter på eiendommen per dags dato og det foreligger heller ingen søknadspliktige tiltak på eiendommen, skriver Pettersen i en e-post til Adresseavisen.

Gustav Magnar Witzøe (bildet) og Mats Østgaard Pettersen eier halvparten hver av MGM Eiendom. Foto: Rune Petter Ness/Adresseavisen

Over 500 kvadratmeter

Villaen fra 1940 ligger i Sverdrups vei på Sverresborg, og har et bruksareal på 511 kvadratmeter og en tomt på 1,2 mål.

Eiendommen ble solgt for 25 millioner kroner, og følge tinglysningen ble den kjøpt av et aksjeselskap som nylig ble opprettet i Oslo. Dokumenter røper at det i realiteten er MGM Eiendom som står bak kjøpet, og Pettersen sier at de ofte velger å gjennomføre kjøp på denne måten.

Pettersen og Gustav Magnar Witzøe eier halvparten hver av MGM Eiendom, og like før jul var de også blant kjøperne av Kongens gate 93, «Det borgerlige sykehus», på Kalvskinnet i Trondheim.

Pettersen sier at de hele tiden er utkikk etter interessante eiendommer, og at de nylig har gjort et annet kjøp i det øverste segmentet. Det er en leilighet på Bakklandet på 140 kvadratmeter, som de planlegger å selge videre i løpet av våren.

– Ellers er vi hele tiden på utkikk etter enheter med god beliggenhet, skriver han.

Solgt utenfor markedet

Partner og eiendomsmegler i Proaktiv, Eirik Døsen, var megler for eiendommen i Sverdrups vei, som ble solgt uten å ha vært annonsert offentlig.

Døsen sier at den i utgangspunktet skulle annonseres på normal måte, men at den ble kjøpt rett før den skulle legges ut i markedet.

– Vi har en gjensidig dialog med folk vi vet er interessert i spesielle boliger i det høyeste prissjiktet, sier Døsen, som forteller at det kun var MGM Eiendom de hadde kontakt med i dette spesielle tilfellet.

– Hvorfor valgte eieren å selge før den ble lagt ut?

– I utgangspunktet skulle de ikke gjøre det, men de var meget godt fornøyd med pristilbudet de fikk. I tillegg var dette tett oppunder jul, og de ønsket å gjennomføre en rask prosess, sier han.

Partner og eiendomsmegler i Proaktiv, Eirik Døsen. Foto: LYKT

Døsen sier at dette er den dyreste eneboligen som er solgt noen gang på Byåsen, og en av de dyreste boligene som ble solgt i Trondheim i fjor.

Døsen sier at de hadde sett for seg en prisantydning på samme nivå som salgssummen på 25 millioner kroner, men at det alltid er vanskelig å vite om de treffer riktig i premiumsegmentet.

– Vi må forholde oss til et veldig selektivt marked, og da er det alltid større usikkerhet, sier han.

MGM Eiendom overtok eiendommen i februar. Foto: Morten Antonsen

Benyttet av industrigründer

Villaeiendommen ble solgt av firmaet Trøndereiendom, som eies av arvingene etter industrigründeren Bjørn Hegstad som døde i oktober i fjor.

Hegstad sto bak det internasjonale gulvbeleggkonsernet Acrylicon, og meldte flytting til Sveits i 1993.

Døsen kaller det en storslagen og klassisk villaeiendom, og at etter det han har forstått så disponerte Hegstad tidvis boligen de gangene han var i hjembyen.

– Den har blant annet en innglasset terrasse med en helt fantastisk utsikt, sier Døsen om villaen.

Fra terrassen har man utsikt over hele byen. Foto: Inviso/Vidar Alvik

På spørsmål til Mats Østgaard Pettersen om han eller Witzøe har tenkt å bo i villaen, så svarer Pettersen at han kan avkrefte det for sin egen del.

– Og på vegne av min medaksjonær, Gustav Magnar Witzøe, kan jeg opplyse at han har fast bostedsadresse på Kverva (Frøya) og at dette ikke er tenkt endret, skriver han i e-posten.