Norwegian Air Shuttle fikk et overskudd før skatt i andre kvartal i år på 930 millioner kroner – mer enn dobbelt så mye som i andre kvartal i fjor.

Det norske lavprisselskapet melder torsdag morgen om fordoblet resultat, flere passasjerer og fullere fly. Fyllingsgraden var i andre kvartal i år på 88 prosent, en forbedring på 8 prosentpoeng de siste to årene, ifølge kvartalsrapporten.

Til sammen 7,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal, en økning på 11 prosent.

Les også: - Norwegian kan etterfakturere flypassasjeravgiften

Økt omsetning

– Utviklingen er jevnt god i alle Norwegians markeder, skriver selskapet i en pressemelding.

Konsernsjef Bjørn Kjos beklaget forrige uke sommerens trafikkaos mange passasjerer har fått slite med. Pilotmangel med påfølgende kanselleringer og også kritikk for måten Norwegian har håndtert den nye flypassasjeravgiften, har gitt selskapet mye negativ oppmerksomhet denne sommeren.

For resultatet frem til 1. juni, merkes ikke dette.

Norwegian omsatte for 6,6 milliarder kroner i andre kvartal, 800 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor. Kostnadene, først og fremst lønn og drivstoff, har økt noe. Det henger blant annet sammen med selskapets vekst de siste tolv månedene. Andre driftskostnader er redusert med nesten 300 millioner kroner.

Les også: Norwegian vil ikke love erstatning til alle etter flykoaset

Kjos fornøyd

Dermed sitter selskapet igjen med et driftsresultat på 1 milliard kroner – nesten dobbelt så mye som i andre kvartal i fjor, da driftsoverskuddet var 520 millioner kroner.

Bjørn Kjos er ikke uventet svært fornøyd, men poengterer at selskapet har hatt betydelige ekstraordinære kostnader til innleie av fly og kompensasjon til passasjerer.

– Når denne sommeren er over vil de innleide flyene bli faset ut og vi ser positivt på utviklingen framover, sier han.