Ola Sjåk-Bræk overtar til høsten lokalene etter sjømatrestauranten Havfruen i Trondheim, med planer om å åpne «the Crab», skriver VinPuls.

– Jeg hadde en plan om at vi fra 2024 skulle begynne å «lukte på» Trondheim. Men nå blir dette kraftig fremskyndet. Vi overtar lokalene 15. august, og planen er å åpne «the Crab» fra 1. september. Vi skifter navn og kommer med et helt annet konsept, sier Sjåk-Bræk til VinPuls.

Sjåk-Bræk, som allerede driver Ansnes Brygger og Hopsjøbrygga restaurant på Hitra, forteller til VinPuls at det, med noen få unntak, blir utelukkende sjømat på menyen.

– Det blir en rendyrket sjømat-restaurant. Menyen vil utelukkende bestå av mat fra sjøen, med unntak av en vegetar forrett, samt en vegetar hovedrett og en kjøttrett.

Med seg har han også Anton Fjeldvær, eier av HitraMat AS. Fabrikken regnes som Norges ledende og Europas største aktør innen prosessering av taskekrabbe. Nettopp krabbe blir en betydelig del av menyen på «the Crab», spesielt i sesongen august/september, og Sjåk-Bræk vil vise nordmenn forskjellige måter å tilbrede krabbe på enn det vi er vant med i Norge.

– I Norge spiser vi mest taskekrabbe med loff og majones. Ved «the Crab» ønsker vi å vise hva de faktisk gjør med krabbe i resten av verden. Som i risotto eller paella, sier Sjåk-Bræk til VinPuls.

Sjekket Lian

Ola Skjåk-Bræk visste hva han ville ha da han nylig så seg rundt i kjøkkenet etter Lian restaurant i Trondheim, for å se om han fant noe til den nye restauranten i Trondheim. På Lian fant han flere dyre kvalitetsting han kunne tenke seg til sine kjøkken, kunne Adresseavisen nylig fortelle.

- For oss er det mye spennende her, sa han til Adresseavisen.

– Denne er perfekt til bacalao, sier Ola Skjåk-Bræk. Han driver fire kjøkken på Hitra og starter snart restaurant i de gamle lokalene etter Havfruen i Trondheim. Foto: Jan Langhaug