Norske Skog skulle opprinnelig legge frem tallene for 2. kvartal torsdag, men sendte onsdag kveld ut en melding om at de utsetter presentasjonen til 23. august.

Selskapet varslet samtidig at obligasjonseierne, långiverne, har fått fristen for å takke ja eller nei til en refinansieringsløsning utsatt til 31. juli. Fristen var opprinnelig onsdag denne uka.

Må få ja fra over 90%

«Publiseringen av andrekvartalsrapporten er utsatt på grunn av betydelig usikkerheten knyttet til den pågående rekapitaliseringsprosessen», skriver Norske Skog i en melding sendt til Oslo børs.

For at refinansieringsplanen skal gjennomføres, må over 90 prosent av obligasjonseierne godta den og generalforsamlingen må si ja.

Administrerende direktør  Lars Sperre i Norske Skog sier i meldingen at forhandlingene med långiverne er krevende.

-Eneste løsning

- Rekapitaliseringsprosessen er utfordrende, som vi visste den ville bli. Men vi er fortsatt i konstruktive diskusjoner med de ulike interessentene og tror at utvidelsen av fristen bedrer sjansene for å nå en løsning. Som vi tidligere har gjort klart, er det vår mening at dette er den eneste løsningen, sier Sperre.

Norske Skog er hardt rammet av fallende etterspørsel med prisfall på avis- og magasinpapir. Selskapet sliter derfor med å tjene nok til å betale gjelden sin, etter store oppkjøp tidligere.