- Jeg har ikke kommet frem til en løsning som tilfredsstiller kravene fra Trondheim kommune. Når kommunen etter elleve måneders behandling av bevillingssøknaden først meldte tilbake til oss dager før bevillingen skal fornyes ser jeg ingen annen løsning enn å begjære oppbud, skriver styreleder Kristian Strand-Nustad i Brukbar Solsiden AS i en epost til Adresseavisen.

Lørdag ble det kjent at Eierskapsenheten i Trondheim kommune hadde avslått utestedets søknad om fornyelse av skjenkebevilling for fire nye år. Bevillingen gikk ut klokken 06.00 1.oktober, og utestedet måtte derfor stenge dørene lørdag. Strand-Nustad ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for avslaget.

- Vi har i høst behandlet nye bevillingssøknader for alle skjenkesteder i Trondheim, og når det gjelder Brukbar Solsiden AS vedtok vi å avslå søknaden, sa jurist Hilde Ringard i Trondheim kommune da.

Hun hadde ikke anledning til å kommentere saken ytterligere.

To millioner i gjeld

Sør-Trøndelag tingrett oppnevnte mandag advokat Stein Knut Tonning ved Arntzen de Besche Advokatfirma som bostyrer etter konkursen.

- Selskapets ledelse har sagt at hovedårsaken til konkursen er tapet av skjenkebevilling. Vi vil nå avholde informasjonsmøte med ansatte og bistå den enkelte arbeidstaker med å fremme krav overfor Nav Lønnsgaranti, sier han.

Ifølge Tonning har ledelsen opplyst at samlet gjeld er på rundt to millioner kroner. Boet har aktiva i form av driftstilbehør, varelager og utestående krav, men bostyreren sier det er for tidlig å konkludere på verdien av dette. Han vil nå jobbe med å få oversikt over kreditorer, gå gjennom selskapets drift og regnskapsføring, samt avklare hvorvidt det foreligger noen kritikkverdige forhold.

39 ansatte mister jobben

I eposten skriver Strand-Nustad at det har vært noen tøffe år etter at de slo sammen de to utestedene Brukbar og Blæst, men at konseptet den siste tiden har vært med på å gi stedet økt salg og besøk. Selskapet står registrert med 39 ansatte.

- Det er med tungt hjerte jeg må gjøre dette, ikke minst fordi en fantastisk gjeng med ansatte nå står uten jobb fra og med i dag, og at Trondheim nå mister enda en scene, skriver han og legger til:

- Det er ikke uproblematisk å drifte en slik liten scene og balansere dette opp mot salget i barene som er bærende i driften.

Her kan du lese «Bykommentaren: «Tåkete» drinker og lårkorte kjoler»

Jobber med å berge konsertene

Bookingansvarlig på Brukbar/Blæst, Andrew Anfinnsen, forteller at konkursen kom brått på for de ansatte. Han har nå startet arbeidet med å redde høstens bookinger. Morgendagens konsert er allerede berget.

- Vi er blitt enige med Verkstedhallen om å flytte tirsdagens konsert med Sage Francis til Lobbyen, og har også fått med oss Trond Wiger fra G.O.D.S til å varme opp. Vi akter å slå på stortrommen for å få samlet miljøet og vise at det fortsatt er både behov og ønske om klubbkonserter i hverdagen, sier han.

Han håper nå det skal ordne seg også for resten av høstens planlagt konserter som inkluderer både Oral Bee, Årabrot og Pentagram.

- Jeg håper dette bare er startskuddet, og at det er et tegn på at sunt samarbeid mellom scener er mulig. Nå må vi stå på for å bevare konsertkulturen i Trondheim.

Begjært konkurs

I tillegg var Brukbar/Blæst begjært konkurs av både Kemneren i Trondheimsregionen og Skatt Midt-Norge. Styreleder Strand-Nustad sa på lørdag at det hele er udramatisk.

- Det var et lite krav som var utestående, og det er nå gjort opp, så denne saken er ute av verden.

Tok over i 2014

Brukbar/Blæst oppsto i 2014 etter at Nustad tok med seg Brukbar til Solsiden og tok over driften av utestedet Blæst. Da overtakelsen ble kjent sa han at sammenslåelsen ville føre til landets beste scene for konsert og klubb.

Strand-Nustad var med på å starte Brukbar tilbake i 1997.

Her kan du lese om da Brukbar fungerte som kontor for en av byens største teknologisuksesser