Susegg har sin siste arbeidsdag i Siva fredag. Onsdag informerte han styreleder Elisabeth Maråk Støle i Siva om beslutningen, skriver Siva på sine nettsider. Årsaken er ifølge den same nettsiden at han ikke har lyktes med å videreutvikle den sterke bedriftskulturen Siva er avhengig av for å utføre samfunnsoppdraget. Espen Susegg har ledet Siva siden januar 2015.

Til Adresseavisen vil ikke Espen Susegg si så mye mer om hvorfor han slutter. Men han sier det har vært et godt år for statsforetaket Selskapet for industrivekst, forkortet Siva.

LES OGSÅ KRONIKKEN: Makter Trøndelag å skape rom for den nye industrien?

Slutter på dagen: Sivasjefen Espen Susegg informerte styrelederen om at han trekker seg onsdag. Fredag har han sin siste arbeidsdagen i selskapet.

Godt år for Siva

- Vi fikk 165 millioner kroner mer i økte bevilgninger fra staten på ett år, sier han.

Katapultordningen, gode eiendomsprosjekt, budsjettavtalen, inkubatorer og næringshager er eksempler Susegg trekker fram på hva som har gått godt siste året. Norsk katapult er en ordning som skal bidra til etablering og utvikling av nasjonale flerbrukssentre til nytte for norsk næringsliv.

- Men hvorfor trekker du deg når det går så godt?

- Slike beslutninger skjer ikke i et vakuum. Jeg har altså ikke lykkes med å videreutvikle bedriftskulturen i Siva godt nok. Jeg slutter både med tanke på eget beste og selskapets beste.

- Slutter du av egen vilje eller fordi styret ber deg om det?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier en sliten Espen Susegg. Han forteller at han har vært glad for det gode skiføret i jula.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå trenger jeg litt ro til å komme til hektene. Jeg skal gå på ski og se Petter Northug vinne OL-gull. Så skal jeg finne ut hva jeg skal gjøre når jeg blir stor, sier 44-åringen som har 12 år bak seg i Siva.

Leter etter ny sjef

Styret har, ifølge siva.no, startet arbeidet med å konstituere en administrerende direktør som kan ta over etter Susegg.

- Espen Susegg har i sin tid som toppleder bidratt til å oppnå gode resultater for Siva og Sivas oppdragsgivere. Det er styrets oppgave å sørge for at denne positive utviklingen kan fortsette. Nå starter vi det viktige arbeidet med å rekruttere Espen Suseggs etterfølger, sier styreleder Elisabeth Maråk Støle.

Kommunikasjonsdirektør Roy Strømsnes sier Susegg har stått i spissen for store endringer i organisasjonen.

Store organisasjonsendringer

- Det har gått på profesjonalisering og effektivisering, sier kommunikasjonsdirektøren. Han forteller at selskapet har vært gjennom en organisasjonsendring der det har vært lagt vekt på kompetansekartlegging og utvikling.

- Dette har nok ført til slitasje i organisasjonen. Det handler om helheten, sier han.

- Det har vært store og nødvendige endringsprosesser de siste årene, sier kommunikasjonsdirektøren.

I dag har selskapet 43 ansatte.

Statsforetaket Siva ble etablert i 1968. Eier er Nærings- og fiskeridepartementet. Siva er statens virkemiddel for tilretteleggende eierskap og utvikling av bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet.

LES OGSÅ KRONIKKEN: Ledende i innovasjonskappløpet