Etter ti år som kjøreskolelærer hos andre selskapet, starter Rune Dahl Haugen (39) snart opp sin egen kjøreskole i Levanger.

– I løpet av mai åpner Fliring Trafikkskole i Kirkegata i Levanger, sier han og ler så latteren runger.

– Du må fortelle om navnet?

– Jeg var usikker selv. Egentlig hadde jeg tenkt å kalle det Runes Trafikkskole siden mange her vet hvem jeg er, men det var litt kjedelig. Ideen fikk jeg av hun som lager hjemmesiden min, hun sa jeg måtte ha noe med artighet og fliring.

– Fliring er jo meg, så slik ble det, ler han.

Være sin egen herre

39-åringen fra Verdal startet kjøreskolekarrieren ved Øra Trafikkskole. Der jobbet han i syv år, før han gikk over til Eggen Trafikkskole i Levanger.

Hele tiden har han hatt et ønske om å starte for seg selv.

– Det har vært noe inni meg lenge som har villet skape noe selv. Hittil har jeg ikke turt. Det har vært trygt der jeg har vært, men nå fant jeg ut at det var på tide, sier han.

I løpet av årene i Levanger og Verdal har han fått gode referanser fra fornøyde kunder. Det gjorde litt enklere å tørre å ta steget om å starte for seg selv.

– Rykter har spredt seg på ungdomsskoler og videregående. Jeg vet det er enkelte ungdommer som venter på at jeg skal komme i gang, så vi får se, ler han.

– Det er en del trafikkskoler i området fra før av. Hvordan har mottakelsen vært?

– Jeg har bestandig sett på alle som mine kollegaer. Man snakker sammen og samarbeider, stort sett. I tillegg er jeg jo en del av markedet gjennom at jeg har jobbet her i Levanger i de siste årene, sier han.

foto
Han leier lokaler i kontorfellesskapet i Kirkegata i Levanger. Foto: Anders Vinje

Større marked

Verdalingen er fortsatt bosatt i Vinne, men siden kundemassen er større i Levanger var det naturlig å etablere trafikkskolen der.

– Det er jo en større by med 5000 flere personer innbyggere her, sier han.

Flere ben å stå på

39-åringen har registrert selskapet Fliring Trafikkskole AS. Lokaler har han ordnet seg i kontorfellesskapet i Kirkegata 54.

Til uka skal han til Bergen for å hente den ene av to nye kjøreskolebiler. Den andre ankommer også til uka.

Kjøreskolelæreren har mye kompetanse i de mindre førerkortklassene. Når han nå starter eget firma kommer han først til å tilby opplæring for bil, moped, samt bil og henger.

– Jeg har kjøpt inn to biler. En med automatgir og en med manuell. Jeg har også investert i en stor tilhenger og tre mopeder. Det blir også en motorsykkel, en følgesykkel til å bruke for mopedopplæringen til å begynne med.

I løpet av mai

Haugen kommer også til å tilby trafikalt grunnkurs ut fra de nye lokalene i sentrum. Han har også planer om å utvide for å motorsykkellappen ganske fort.

– Etter hvert får jeg se hva det blir. Jeg har i alle fall flere ben å stå på.

Den endelige datoen for når han åpner er ikke helt klar ennå, men det blir i løpet av mai. Så fort bilene er ankommet og de har blitt omgjort til kjøreskolebiler, forteller Haugen.

– Hva er målet da?

– Målet er å skape en bra arbeidsplass for meg, så håper jeg at jeg kan ansette en eller to til etter hvert, sier den joviale verdalingen.

– Jeg gleder meg som bare det, sier han helt til slutt.