B&B Entreprenør skal bygge et nytt rugeri for Norsk Kylling på tomten på Støren, hvor Norsk kylling i over 20 år har drevet slakteri. Kontrakten er verdt cirka 100 millioner kroner. Det opplyser daglig leder Arne Nordbotn i B&B Entreprenør i en pressemelding.

Nedleggelse av grunnstein for det nye rugeriet fant sted 18. mai, etter at deler av det gamle bygget ble revet. I pressemeldingen kan man lese at B&B Entreprenør har inngått byggekontrakten med Nye Støren Industrieiendom AS, som er eid av RELOG AS.

Skal bruke lokal arbeidskraft

Byggherren har valgt å gjennomføre en såkalt samspillsprosess med B&B Entreprenør. Dette innebærer at B&B Entreprenør kommer tidligere inn i prosjektet og utvikler det i tett samarbeid med rådgivere og byggherre.

- Samspillsprosesser skaper verdi for alle parter, særlig i store og komplekse prosjekter. Som entreprenør får vi mulighet til å bidra enda mer, og finne enda flere konstruktive, gode løsninger for både eiere og brukere av bygget. Vi i B&B Entreprenør er aller best når vi samskaper med andre. Vi er svært fornøyde med å få dette prosjektet. Det blir byggestart nå i mai 2022, og vi kommer til å bruke flere lokale underentreprenører og leverandører fra Gauldal, sier Nordbotn i pressemeldingen.

Kjøres i gang i 2023

Det nye rugeriet blir på over 4500 kvadratmeter og skal inneholde innovativ og markedsledende teknologi som skal gi verdensledende løsninger for dyrevelferd og miljø.  Byggherren skal selv levere produksjonsutstyret, og dette skal monteres og kjøres i gang våren 2023.

I pressemeldingen kan man lese at Tor Jørgen Fossum skal være B&B Entreprenørs prosjektleder på stedet.