Sönke og Carola Forsthöfel fra Tyskland startet opp tannlegekontoret Fosen tannhelse AS på Brekstad i 2013. De har drevet det privat frem til nå.

Nå har de har nemlig solgt bedriften til én av Norges største tannlegekjeder, Colosseum Tannlege.

– Vi ble både stolte og glade da Colosseum spurte oss. Jeg tror vi kan identifisere oss med dem, og at det blir bra for alle, sier Forsthöfel til Fosna-Folket.

Får nytt navn

Familiebedriften ser store fordeler med at de nå har gått inn i en kjede. De har blant annet fått kjenne korona på kroppen, og har vært ganske sårbare, forteller Forsthöfel.

– Nå blir det mer trygghet til pasientene og de ansatte, og vi får bedre ressurser. For oss har dette store fordeler. Colosseum Tannlege kan også drive innkjøp på en helt annen måte enn oss, med bedre innkjøpsavtaler. Det vil bety mye på et langsiktig plan, sier hun.

foto
Carola og Sönke Forsthöfel, her sammen med datteren Charlotte Marie Forsthöfel. Foto: Jonas Olsen Withbro

Til tross for salget, forteller Forsthöfel at pasientene ikke vil merke det i særlig stor grad.

– Det er ikke så mye som forandrer seg. Måten vi møter pasientene våre på vil ikke forandres, men vi får kanskje bedre og mer moderne hjelpemidler, og en trygghet med at vi er en del av en større kjede. I tillegg får vi en ny logo på døren.

Fosen tannhelse bytter nemlig navn til Colosseum Tannlege Fosen.

Ble syk

Hvor mye ekteparet solgte bedriften for er konfidensielt, forteller hun. Forsthöfel legger imidlertid til at de har hatt noen gode år, men at korona har vært krevende til tider.

– I starten av pandemien var vi nedstengt i seks uker. Jeg ble fryktelig syk av koronaen, uten å ha underliggende sykdommer. Jeg var én uke på intensivavdelingen og det var ikke sikker at jeg overlevde. Under slike tøffe situasjoner må man også ta hånd om bedriften. Jeg og Sönke er nøkkelpersoner, men når vi nå er en del av en større kjede, vil det kanskje bli lettere å erstatte oss ved sykdom eller ferie for eksempel. I fjor hadde vi to uker sommerferie, sier hun.

– Hvordan er formen din nå?

– Den kunne sikkert vært bedre om jeg hadde tatt mer tid for meg selv, men det var det ikke sjanse til. Når vi nå slipper litt ansvar, får jeg kanskje mer overskudd igjen.

foto
Tannlegekontoret ligger i Yrjartun på Brekstad. Bildet er tatt tidligere. Foto: Ola Bjerkevoll

– Fremtiden for tannlegebransjen

I en pressemelding til Fosna-Folket forteller ekteparet at det er flere faktorer som avgjorde at de ønsket å bli en del av Colosseum Tannlege.

– Både den faglige utviklingen, tryggheten for bedriften og de ansatte, sikring av en god og trygg fremtid for vår datter Charlotte, som er ferdig tannlege, i tillegg til at vi ser at kjeder er fremtiden for tannlegebransjen.

Ifølge Forsthöfel har de opplevd god kommunikasjon med kjeden under hele kjøps- og salgsprosessen.

– Vi får også muligheten til å følges opp med tannleger. Det kan til tider være litt vanskelig å få tak i, da de fleste vil til storbyene. Men de kan i stillingsutlysningen gjøre Fosen mer interessant også, sier hun.

– Var det litt vemodig også?

– Vi hadde litt tid til å tenke det igjennom. Det var litt vemodig da vi skulle signere kontrakten, men vi ser store fordeler og tror at dette vil bli veldig bra, sier Carola Forsthöfel om salget.

Colosseum Tannlege har på nåværende tidspunkt rundt 60 klinikker, fordelt fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. I Trøndelag har de to klinikker i Trondheim fra før.