Boligen ligger i sjette etasje, på toppen av Speilet, som er det siste boligprosjektet som ble bygd på Solsiden og sto ferdig i 2013.

Administrerende direktør Pål Morten Oxaal i Heimdal Eiendomsmegling meglet salget av boligen, som lå til salgs på finn.no i vel ei ukes tid. Han har ikke fått tillatelse fra selger og kjøper til å oppgi prisen. Den er først offentlig når eierskiftet blir tinglyst. Alt Oxaal vil si er at «det var flere interessenter på banen».

Har båtplass

Leiligheten i Dyre Halses gate 18 er på 166 kvadratmeter (kvm) primærrom, og inneholder stue, kjøkken, tre soverom, to bad, vaskerom og gang. Den har tre balkonger, to parkeringsplasser i garasjeanlegget i kjelleren og det følger med båtplass nedenfor leiligheten med på kjøpet.

Ifølge annonsen er det «en luksuriøs toppleilighet som byr på svært høy komfort, gjennomgående eksklusiv standard og en helt unik panoramautsikt over store deler av byen og fjorden».

Doblet salg av dyrt

I starten av forrige uke var det solgt 26 boliger i Trondheim til åtte millioner kroner eller mer i år. På samme tid i fjor var antallet 12.

I tillegg til toppleiligheten på Solsiden, er det de siste dagene også solgt en villa i Klostergata på Øya, som hadde prisantydning 9,8 millioner, ifølge finn.no.

I starten av forrige uke hadde 11 av boligene solgt i Trondheim i år gått for ti millioner eller mer, mens antallet var to i fjor.

Den dyreste boligen solgt i byen i år er en toppleilighet på Rosenborg Park, som Salmar-sjef Leif Inge Nordhammer kjøpte for 16,8 millioner kroner. Den var annonsert med en prisantydning på 18 millioner.