Kontrakten er inngått med i samarbeid med Q-Frees samarbeidspartner i Slovenia, Telekom Slovenije.

I en børsmelding varsler Q-Free at selskapet skal levere et nasjonalt bombetalingssystem for lastebiler. Kontrakten har en verdi på totalt 940 millioner kroner, og Q-Frees andel av den er på hele 470 millioner.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

- Vår største kontrakt noen gang

Fungerende konsernsjef, Roar Østbø, forteller til Adresseavisen at kontrakten er den største selskapet noen gang har fått.

- Dette kommer i stand som følge av at vi kjøpte selskapet Traffic design i Slovenia for en tid tilbake. Dette er nå et heleid datterselskap for oss. Det er viktig å ha lokal tilhørighet når man kjemper om slike kontrakter, sier Østbø.

Leveransene skal gjennomføres i løpet av ett år etter at kontrakten er signert. Østbø er imidlertid åpen for at selve signeringen av kontrakten kan bli utsatt noe i tid.

- I forbindelse med anbudsprosessen kommer det en klagerett på åtte dager. Vi har erfaringer med at dette kan dra ut. Men loven i Slovenia er slik at det neppe vil ta mer enn tre til fire måneder om noen klager. Dermed vil vi i verste fall signere kontrakten først til sommeren, deretter har vi tolv måneder på oss på å levere systemene, sier Østbø.

Ti år lang kontrakt

Selve leveransene av de fysiske bomsystemene inkluderer alt fra bommer og kameraer til bombrikker og baksystemer. Dette utgjør rundt halvparten av verdien på kontrakten.

Deretter har selskapet sikret seg ansvaret for service og vedlikehold av bombetalingsløsningene de neste ti årene.

Avtalen har også en opsjon om forlengelse av service og vedlikehold av systemene i ytterligere tre år.

Samarbeider med Slovenias «Telenor»

Trondheimsselskapets samarbeidspartner, Telekom Slovenije, er en gigant innen telekommunikasjon i hjemlandet.

Ifølge Østbø er to tredeler av selskapet eid av staten, og det har ifølge sine egne hjemmesider over 2700 ansatte.

- Vi deler kontrakten omtrent 50/50 med Telekom Slovenije. De gjør en god del innen blant annet infrastruktur, og også en del opp mot baksystemene, sier Østbø.

Ansetter ikke flere

Q-Free har lagt et tøft år bak seg, og fikk et negativt resultat i fjor. Selskapet har annonsert et spareprogram som skal kutte kostnader med over 70 millioner kroner.

Østbø forteller at storkontrakten ikke vil føre til nyansettelser i første omgang.

- Dette klarer vi med den organisasjonen vi har i dag. Prosjektet blir et samarbeid mellom datterselskapet vårt i Slovenia og hovedkontoret vårt i Trondheim, sier han.

Q-Free har i dag rundt 430 ansatte og kontorer i 20 land.

Lurer du på hvordan det gikk med Q-Free og andre trønderske selskaper på børsen i fjor? Da må du lese denne saken! (PLUSS)