Oppdrag gründer vil de neste dagene presentere flere av de trønderske gründerselskapene som deltar i pitchekonkurransen under innovasjonskonferansen Technoport.

Hva heter selskapet?

Blueye Robotics

Hvem står bak?

Erik Dyrkoren, Martin Ludvigsen, Roger Skjetne, Christine Spiten og Erik Haugane.

Hva er deres idé?

- Det er en sammensatt idé om å ta i bruk avansert teknologi og kompetanse fra olje- og gassnæringen inn på nye markeder, i en undervannsdrone som er så enkel, brukervennlig og prisvennlig at den blir attraktiv for forbrukere. Det er et verktøy som gjør utforskning av havet spennende og enkelt, og målet er å tilgjengeliggjøre havet på en helt ny måte for folk flest.

- Havet er jordas siste villmark, og stedet for nye oppdagelser og eventyr. Vi kommer med vår neste prototype om noen uker, og den vil være mindre i størrelse og ha en ekstra thruster.

Hva er deres beste råd til gründere?

Kjør på! Ikke spar på noe, sørg for å få med riktig kompetanse på teamet og ikke vær redde for å fortelle om hva dere driver med.

Hva har vært deres største problem?

- Vann. Teknologi under vann er veldig utfordrende, både med tanke på god signaloverføring og trykk, men vi kaller det likevel en utfordring – ikke et problem. Dette er en utfordring vi har kompetanse til å løse. 

Hva er den største utfordringen for nyskaping i Trondheim?

- Vi synes at Trondheim er et veldig godt sted for nyskaping, og opplever et solid virkemiddelapparat som klarer å få innovasjonsbedrifter opp og fram. Mangel på industri er likevel merkbart.

Hvordan kan vi løse utfordringen?

- Vi må tenke større i tidlig fase. Trekke på potensielle partnere utenfra. Inkubatormiljøene må kunne tilby et bredt nettverk også utenfor regionen med potensielle industripartnere for oppstartsbedrifter.

Følg med i Oppdrag gründers livestudio og les bloggen hvor vi ber om innspill og ideer til hvordan vi kan rette søkelyset på gründersituasjonen i Trøndelag.

Dagens gründer: Snakker du høyt i telefonen? Det vil disse gjøre noe med

Dagens gründer: Denne dingsen skal løfte Gopro-videoen din til nye høyder

Dette er BluEye Robotics-teamet. Fra venstre: Rune Hansen, Erik Dyrkoren, Borja Serra og Christine Spiten. Foto: BLUEYE ROBOTICS
Dronen BluEye har live-overføring av video i HD-format via kabel. Men målet er at det skal bli trådløs overføring. Foto: BLUEYE ROBOTICS
Prototypen av dronen ble brukt under en forskningsekspedisjon over Atlanterhavet Foto: BLUEYE ROBOTICS
Erik Dyrkoren, Christine Spiten og Borja Serra har testet og videreutviklet dronen i tanken på Marintek. Foto: BLUEYE ROBOTICS
Dronen skal koste i underkant av 20 000 kroner. Foto: BLUEYE ROBOTICS