Adrian Stenersen tok over Drømmekjøkkenet på Heimdal i 2018. Etter en omstrukturering av hele bedriften, leverer butikken godt nok til at han tør flytte til større lokaler på Tiller.

Trondheimspolitikerne prioriterer fortetting av boliger i den lille bydelen sør for sentrum. Dermed blir det mindre plass til større forretninger.

Ny plass: Drømmekjøkkenet etableres i samme bygg som Flisekompaniet. Foto: Stian Hansen

Gammel tanke

Butikken forlater de inneklemte lokalene nær det tidligere adressahuset ovenfor Heimdal sentrum. Den reetableres i Ipas gamle lokaler ved Amcar-huset på Østre Rosten.

Fargerike gjorde nylig en lignende flytting, og holder nå til i Ivar Lykkes vei nær Kiwi og Jula.

- Dette har jeg tenkt på i flere år. Først var det viktig for oss å bygge en solid prosjektbase, og sikre stabil drift, forteller Stenersen.

Passet perfekt

Drømmekjøkkenet er i dag lokalisert både på Lade og Heimdal. Butikkene er hvert sitt selskap.

- Vi håper med dette å øke vår tilgjengelighet for kunder i og utenfor Trondheim, og at vi blir et naturlig valg for kunder sør i Trondheim, sier Stenersen.

Han var tidlig ute da Ipas lokaler ble ledige, og landet på at lageret passer perfekt til en kjøkkenbutikk. Hans uttalte ambisjon er å lage en av Nordens fineste butikker for kjøkken, bad og garderobeinnredning.

Løftet lønnsomheten: Siden Adrian Stenersen tok over, har Drømmekjøkkenet gått i pluss. Foto: Stian Hansen

Boligområde

- Var det aktuelt å finne noe større på Heimdal?

– Her er det mer utfordrende å finne noe med nok areal og god profilering. Det bygges ikke næringsbygg her lengre, kun boliger, dagligvarebutikker, kafé og lignende, noe som ikke er spesielt egnet for en kjøkkenbutikk, svarer Stenersen.

Butikken på Heimdal er også mindre tilgjengelig enn hva den nye vil bli. Dagens lokaler ligger i et industriområde ovenfor sentrum.

- Vi ser veldig frem til vår nye butikk på Tiller, og har stor tro på at den gir oss suksessen vi ser etter, legger Stenersen til.

- Hva tenker du om at butikker som dere og Fargerike ikke får plass på Heimdal?

- Jeg tenker det er helt greit. Tiller er et mer naturlig område for større kjøkkenbutikker og andre store varehus. Trondheim trenger flere boliger, og Heimdal ligger an til å bli en fin plass med nye boliger, spisesteder og mindre butikker, svarer Stenersen.

Mindre butikker: Heimdal har beholdt flere karakteristiske, uavhengige butikker. Trondheims eneste gjenværende fiskehandler deler hun med en ny smultringbutikk. Foto: Stian Hansen

Etter planen

Bydelustviklingen er tilsynelatende i tråd med den politiske viljen. I en vedtatt plan for Heimdal sentrum fra 2019, er boligfortetting og miljøvennlig transport prioritert:

«Tanken er at alle “dagligfunksjonene” som dagligvare, frisør, kafe, skole, park og torg ikke skal ligge for langt unna, og at det skal være attraktivt å bevege seg dit til fots. (…) Konkurransen fra kjøpesentrene på Tiller er imidlertid merkbar, og en videre utbygging av boliger i og ved sentrum er positivt med tanke på å støtte opp om de virksomhetene som finnes der i dag.»

Drømmekjøkkenet på Heimdal gikk med 1,4 millioner kroner i underskudd i 2018. Siden har bedriften holdt seg i pluss.

I 2020 omsatte de for 8,7 millioner kroner og landet et årsresultat på cirka 340 000 kroner.