Adressen Øvre Allé 10 på Singsaker er tre ganger mer verdt enn forrige gang villaen ble solgt.

Selv om prisantydningen på 16,5 millioner kroner ikke ble oppnådd, er en prisøkning på ti millioner kroner siden selger selv kjøpte eiendommen i 2003 og ikke akkurat småpenger i gevinst.

Les også: Forbrukerrådet mener bankene må ta sin del av ansvaret for prisøkningen i boligmarkedet

Les også: Selger eneboliger til én million over antydning

Bygd i 1912

- Det er gjort en del med eiendommen siden 2003, men ingen totalrenovering. Det er blant annet snakk om nytt kjøkken, nytt inngangsparti og nytt bad siden forrige gang det ble solgt, sier megler Vidar Stene i Aktiv Eiendomsmegling.

Ifølge boligannonsen har villaen også fått nytt elektriske anlegg, ny varmepumpe, ny terrasse og drenering på sør-vestvegg siden den ble kjøpt for fem millioner kroner i 2003. Boligen har et bruttoareal på 417 kvadratmeter og primærrom på 223 kvadrameter, en tomt på 746 kvadratmeter og blant annet fire soverom, to stuer, et stort kjøkken og to bad. Huset er oppført i 1912.

Les også: Finanstilsynet ønsker ikke lenger å gi bankene adgang til å fravike krav om egenkapital.

Les også: Eiendom Norge tror den sterke veksten i boligpriser vil fortsette

Foto: Martin Andersen

I pristoppsjiktet

15 millioner er helt i toppsjiktet for pris på bolig i Trondheim. Helt i toppen ligger Salmar-sjef Leif Inge Nordhammers boligkjøp i Stadsingeniør Dahls gate 25. Nordhammer betalte, ifølge tinglysningen, 16,8 millioner kroner for toppleiligheten ved Rosenborg Park på 173 kvadratmeter (primærrom) med en takterrasse på 180 kvadratmeter.

En annen næringslivstopp, Egon-gründer Roger Halshamn, har en annen av byens dyreste boliger, nemlig en enebolig  i Jan Voigts vei på Lade han betalte 15,7 millioner kroner for i 2010.

Les også: Her er de dyreste boligene solgt i Trondheim i 2015

Saken fortsetter under grafikken

Holdes ofte utenfor

Verdistigningen på villaen i Øvre Allé 10, ligger over gjennomsnittlig prisstigning for eneboliger i Trondheim siden 2003. Kanskje fordi denne typen boliger er relativt sjelden å finne blant boligannonsene.

- Overdragelser av boliger i dette sjiktet, blir ofte løst utenfor det åpne markedet, gjerne gjennom arv eller nettverk. Det er mange potensielle kjøpere av slike eiendommer når de først kommer ut, sier Stene.

Det ble ikke budrunde på Øvre Allé 10, sier han, men flere interessenter og en lang prosess med flere privatvisninger.

- Typisk når slike eiendommer skifter eier, er at både selger og kjøper bor bra fra før, så de trenger ikke å flytte. Det handler mer om følelser, sier Stene.