– Salget av Reksterfaret 1 har vært en spennende prosess. Selgerne kjøpte huset i juni i fjor. De avdekket noen feil og mangler i ettertid, som de ikke visste om da de kjøpte eneboligen i Brekstad sentrum, sier eiendomsmegler Aleksander Buvarp i Lokalmegleren & partners sin Fosen-avdeling.

I juni i fjor ble Reksterfaret 1 ved Brekstad sentrum i Ørland solgt litt under prisantydning til 4,1 millioner kroner.

Fra stua i Reksterfaret 1. Foto: Kristoffer Wittrup

Buvarp forteller at eierne har gjort noen oppgraderinger på boligen etter at de tok over. Nå ble eiendommen lagt ut for salg med en prisantydning på 4,5 millioner kroner.

– Denne gangen var det en budrunde med tre budgivere som fulgte hverandre tett og boligen ble til slutt solgt 300.000 kroner over prisantydning til 4,8 millioner, sier Buvarp.

Selgers marked

Det er bare drøyt 20 boliger som ligger ute for salg i Ørland kommune på finn.no.

Reksterfaret 1 er en enebolig fra 2003 på i underkant av 130 kvadratmeter over to etasjer. Tomta er på 800 kvadratmeter og ligger med gangavstand til alt av fasiliteter i Brekstad. Boligen er pusset opp i flere runder.

Det er mange barnefamilier som bor i området, og Buvarp sier området er spesielt attraktivt i den gruppa.

Reksterfaret 1 ligger i gangavstand fra alt av tilbud i Brekstad. Foto: Privat

– Markedet beveger seg mye. Det er veldig få boliger ute for salg både i Ørland, Indre Fosen og Åfjord kommuner for tiden. Det gjør at gode objekter får stort fokus, sier Buvarp.

Eiendomsmegleren påpeker at det er antall boliger som ligger ute for salg som avgjør situasjonen i markedet.

– Når det er mer å velge i, spres interessen mer, sier Buvarp.

– Det var en gjennomtenkt salgsprosess. Samtidig får man drahjelp av at det er selgers marked for tiden, sier Buvarp.

Ventet

Buvarp sier at selgerne tok kontakt tidlig. Det gjorde at man hadde tid til å planlegge en salgsstrategi, noe eiendomsmegleren tror lønte seg denne gangen.

– Hastesalg gir ikke ofte så gode resultater. Om man tar kontakt med megler først etter at man har kjøpt ny bolig og derfor har hastverk med å selge, kan det bli dårligere tid, påpeker Buvarp.

Reksterberget er et populært område. Da en tilsvarende bolig samme sted ble lagt ut for salg like før planen var å legge Reksterfaret 1 på markedet, valgte selger i samråd med megler å vente med å legge ut boligen for salg.

– Vi holdt an og ventet til den boligen ble solgt. Det huset gikk 40.000 kroner under prisantydning, forteller Buvarp.

– Innertier

I motsetning til når eiendommen ble solgt i juni, ble det en budrunde denne gangen.

Buvarp forteller at det var fire interessenter på visning. Tre av disse ble budgivere i den påfølgende budrunden.

– De tre budgiverne fulgte hverandre tett. Det var en innertier og et kjempeartig salg for selgerne, men det var også et godt salg for kjøperne, sier Buvarp.

Eiendomsmegler Aleksander Buvarp i Lokalmegleren & partners sin Fosen-avdeling. Foto: Jakob Ellingsen

Han forteller at det nest høyeste budet var 50.000 kroner lavere enn salgsprisen på 4,8 millioner kroner.

– Det ligger en sikkerhet i å vite at andre verdsetter huset nesten like mye, sier Buvarp.

– Spent på markedet

Buvarp sier han er litt spent på hvordan boligmarkedet på Fosen vil utvikle seg videre.

Tradisjonelt har det ligget færre boliger ute for salg og vært lavere aktivitet i boligmarkedet i vintermåneden. Buvarp påpeker at den trenden ikke fant sted på Fosen verken våren 2021 eller våren 2020.

– Blir det er vårslipp av nye boliger etter påske? Det gjorde ikke det på Fosen i fjor eller året før. Mange har nok hatt en tanke om at det har handlet om korona. Vi får se om det er en trend som har endret seg, sier Buvarp.

Usikkerhetsfaktorer

Samtidig påpeker eiendomsmegleren at det er mange usikkerhetsfaktorer som påvirker boligmarkedet som gjør det vanskelig å vurdere hvordan vil slå ut som helhet.

– Vi venter at prisene på materialkostnader vil settes ytterligere opp i starten av april. Det er varslet renteøkninger fremover. Det er høye drivstoff- og strømpriser og krig i Ukraina, sier Buvarp.

– Det er mye som påvirker om fosningene velger å bytte boliger eller ikke. Det er vanskelig å si hvordan helheten vil slå ut, sier Aleksander Buvarp.