De historiske lokalene i Kirkegata 71 i Levanger sentrum får nye eiere.

Innherred møter tidligere Nabo’n i Nerby’n - driver Hege Udbye og ny eier Tuan Dinh Khac en måneds tid før nøklene skifter hender.

Han driver i dag Mari Sushi sammen med sin kone Diem Thi Dinh, og planlegger å flytte hele konseptet fra dagens lokaler ved torget i Levanger over til hjørnelokalet lenger nord i byen.

De første månedene vil ekteparet fortsette serveringen fra lokalene ved torget samtidig som de pusser opp den nye restauranten.

Dinh Khac tar sikte på å få klargjort alt til åpning innen et halvt års tid.

I starten av mai flytter han selv inn i andre etasje sammen med ektefellen og parets to barn.

Utvides og moderniseres

Lokalene skal nå moderniseres og utvides innvendig. Bygget er vernet og vil bestå som i dag på utsiden.

Blant annet blir et rom i førsteetasjen som tidligere hørte til privatboligen i andre etasje nå del av restauranten, sier Dinh Khac som antar å få på plass rundt seksti sitteplasser når lokalene er ferdige til høsten.

Take-away har utgjort mye av det populære sushistedets omsetning under pandemien, nå regner han med å få flere sittende gjester. Menyen vil i stor grad videreføres, forteller Dinh Khac. Noen tips vanker det også fra «nabokjerringa».

– Det er veldig populært med vin og øl i bakgården på fine sommerdager, sier en smilende Udbye. Hun bli nesten bokstavelig talt også nabo til restauranten når hun nå etter hvert flytter inn en leilighet av langt nyere dato ved Levanger brygge.

– Det er så positivt at det fortsatt skal være spisested her, også blir det perfekt å få en nabolagsrestaurant, sier hun og peker bortover mot brygga og sitt nye hjem.

Skal drive Myken seng og suppe

Udbye har nå signert femårskontrakt lenger nord i landet, og skal drive Myken seng og suppe på den lille øya på helgelandskysten i sommerhalvåret.

Der venter lange arbeidsdager med seksten sengeplasser og omkring hundre besøkende daglig, forteller hun. Hele årsinntekten sikres på noen hektiske måneder. I vinterhalvåret venter roligere dager på brygga på Levanger.

På spørsmål om hun da skal bestille seg sushi fra sine gamle serveringslokaler er hun klinkende klar.

– Nei, jeg skal selvfølgelig gå hit! Jeg skal ha fast stambord, sier hun til oppmuntrende nikk fra Tuan Dinh Khac.