- Vi har i høst behandlet nye bevillingssøknader for alle skjenkesteder i Trondheim, og når det gjelder Brukbar Solsiden AS vedtok vi å avslå søknaden, sier jurist Hilde Ringard i Trondheim kommune.

Det er Eierskapsenheten i Trondheim kommune som behandler søknadene om fornyelse av skjenkebevillinger. Ringard har ikke anledning til å kommentere enkeltsaker ytterligere, men forteller at skjenkebevillingene utstedes for fire år av gangen, og at den nye runden gjelder fra og med lørdag 1.oktober.

- Vi har fått så kort tids varsel fra kommnen på at søknad om fornyelse bevilling ble avslått at vi ikke har noen annen mulighet enn å holde stengt lørdag og søndag. Vi bruker helgen på å jobbe med konkrete løsninger, slik at vi kan åpne igjen til uken, sier styreleder Kristian Strand Nustad i Brukbar Solsiden AS.

Her kan du lese «Bykommentaren: «Tåkete» drinker og lårkorte kjoler»

Begjært konkurs

I tillegg er Brukbar/Blæst begjært konkurs av både Kemneren i Trondheimsregionen og Skatt Midt-Norge. Saken skal behandles av Sør-Trøndelag Tingrett tirsdag.

Styreleder Strand-Nustad sier det hele er udramatisk.

- Det var et lite krav som var utestående, og det er nå gjort opp, så denne saken er ute av verden.

Tok over i 2014

Brukbar/Blæst oppsto i 2014 etter at Nustad tok med seg Brukbar til Solsiden og tok over driften av utestedet Blæst. Da overtakelsen ble kjent sa han at sammenslåelsen ville føre til landets beste scene for konsert og klubb.

Strand-Nustad var med på å starte Brukbar tilbake i 1997.

Her kan du lese om da Brukbar fungerte som kontor for en av byens største teknologisuksesser