– Vi sloss med nebb og klør for hva vi har skapt, selv om det er en torn i øyet for noen politikere, sier Atle Maaø om rettssaken mot Trondheim kommune.

Han er den største eieren av Dreams Showbar i Ravnkloa. Tidlig i april trådte han formelt av som daglig leder og ble pensjonist.

– Da jeg åpnet Dreams i 2002, tenkte jeg at hvis bedriften viste seg drivverdig i ti år, så måtte jeg si meg fornøyd og kanskje avhende den til noen andre. Årene gikk, resultatene var svært tilfredsstillende og jeg så ingen grunn til å skifte beite, forteller han over telefon.

Vant i retten

Maaø bor nå i portugisiske Quarteira. 62-åringen sier kjæresten snart flytter etter.

– Hvordan gikk fjoråret?

– Gal vei. Driftsresultatet endte rundt minus 600 000 kroner, svarer han.

I tillegg til pandemien, har Dreams også slitt under manglende mulighet til å servere alkohol. I juni 2020 valgte bystyret ikke å fornye Dreams’ skjenkebevilling fordi de ikke ville la strippeklubber skjenke.

Bedriften tok saken til retten og fikk i september 2021 medhold. Nå er dørene åpne og alkoholen flyter som normalt.

Utflyttet: Atle Maaø foran huset sitt i Portugal. Foto: Inger Lise Gangstad

Millionbutikk

Maaø sier klubben for første gang får koronastøtte fra kommunen. Under den siste søkerunden ble Dreams tilkjent 500 000 kroner.

– Vi har tidligere fått omtrent en million fra staten, men det er forskjell på Erna og [kommunedirektør] Wolden, forteller Maaø.

– Etter en lang skjenketvist med nettopp kommunen, hvordan smaker den halve millionen?

– Den smaker rett. Jeg føler ikke for hevn. Vi ble del av et politisk spill og lærte mye om hvordan realpolitikk fungerer, svarer han.

SV krevde og fikk politisk gjennomslag for skjenkenekten.

– Vi ønsker ikke å legge til rette for en bransje som er kvinneundertrykkende. Vi er et feministisk parti, har varaordfører Mona Berger (SV) tidligere uttalt til Adresseavisen.

I dag ønsker hun ikke å si noe om koronastøtten til klubben. MN24 har bedt henne kommentere Maaøs påstand om at Dreams er en torn i øyet for noen politikere.

– Det er ikke noen hemmelighet SV ikke vil ha den typen underholdning som Dreams gir. Vi har vært opptatt av de slutter med det, sier Berger.

Dreams har stort sett gått veldig godt siden oppstarten. I forrige normalår, 2019, landet inntektene på 12,4 millioner kroner. Driftsresultatet ble 1,7 millioner.

Før pandemien, hadde Dreams aldri gått i minus.

For høy terskel

Nå er Maaø opptatt av å stelle sin portugisiske hage og å ta imot norske gjester. På sikt vil han selge seg ut av Dreams.

– Bedriften står godt. Vi har skutt inn kapital underveis. Heldigvis eier jeg privat lokalet som Dreams bruker og har gitt betalingsutsettelse på husleia.

Dreams har uten særlig hell forsøkt seg med mannlige strippere og Ladies Night.

– Vi har også tilbudt menn til kvinnelige utdrikningslag, men jenter vil heller ta kurs i pole dance. Nå er det ingen mannlige strippere i Trondheim, sier Maaø.

Han har merket seg at Chippendales likevel klarer å fylle salene under sine turneer.

– Damer kan gå på stripping hvis det er en kjent arena: Puben deres eller Olavshallen, men en strippeklubb blir en for høy terskel å krysse.

Petter Aune Næss er ny daglig leder. Han varsler stø kurs videre, uten endringer i konseptet. Arbeidet deler han med medeier Kurt Thanem.

– Økonomisk var vi ganske på tannkjøttet. Jeg tipper saken kostet oss 1,5 millioner kroner i advokatutgifter. Altså langt mer enn de 400 000 vi ble tilkjent i saksomkostninger. Nå kjører vi på slik vi har gjort de siste ti årene, sier Thanem.